HDD ve SSD'nin sağlığının ne kadar düşmesi gerekir?

emrealpsam

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarım yavaş açılmaya ve yavaş işlem görmeye başlamıştı, SSD şüphelendim sağlık testi yapmak istediğimde bu sorunlar ile karşılaştım bilgi verirseniz sevinirim.
HDD çalışma süresi 355 gün ve ömrü bitmiş durumda sağlığı %20 kalmış resmen ölmüş yani.
SSD ise çalışma süresi 545 gün sağlığı %57 kalmış.
Bu kadar sürede sağlığın düşmesi normal mi nerede hata yapıyorum?
Genelde Chrome'da 7-10 arası sekme her zaman açık olur bilgisayarımda onun dışında sadece oyun oynarım.
Yeni hard disk önerilerinize açığım hangi marka daha sağlamdır?

Dosya Ekleri

• ssdsağlık.png
    ssdsağlık.png
    86,3 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bilgisayarım yavaş açılmaya ve yavaş işlem görmeye başlamıştı, SSD şüphelendim sağlık testi yapmak istediğimde bu sorunlar ile karşılaştım bilgi verirseniz sevinirim.
HDD çalışma süresi 355 gün ve ömrü bitmiş durumda sağlığı %20 kalmış resmen ölmüş yani.
SSD ise çalışma süresi 545 gün sağlığı %57 kalmış.
Bu kadar sürede sağlığın düşmesi normal mi nerede hata yapıyorum?
Genelde Chrome'da 7-10 arası sekme her zaman açık olur bilgisayarımda onun dışında sadece oyun oynarım.
Yeni hard disk önerilerinize açığım hangi marka daha sağlamdır?
Sistemin masaüstü mü dizüstü mü?

Tutup fırlatıyor musun arasıra tekmeleme falan?

1736349759082.png

Masaüstü kullanıyorum.
Hayır öyle bir şey yapmam :)
Ne ağırlıklı kullanıyorsun oyun dışında, HDD'nin özellikle - SSD'nin yazma okumadan muzdariptir, hızlı gelir insanlara ve fark edecek kadar dikkatli olamayacak bir jenerasyon durumu var - bu kadar kötü durumda olması için ana sebep; ısı problemi, titreşim veya şansına kötü bir üretim olması. Ama SSD'de dediğim gibi öncelik yazma ve okuma, tabi beraberinde ısı. Soğutma problemin olabilir.

Ne ağırlıklı kullanıyorsun oyun dışında, HDD'nin özellikle - SSD'nin yazma okumadan muzdariptir, hızlı gelir insanlara ve fark edecek kadar dikkatli olamayacak bir jenerasyon durumu var - bu kadar kötü durumda olması için ana sebep; ısı problemi, titreşim veya şansına kötü bir üretim olması. Ama SSD'de dediğim gibi öncelik yazma ve okuma, tabii beraberinde ısı. Soğutma problemin olabilir.

Oyun dışında fazla sekmeyle Chrome da video yayın Kick vs sahibinden e-ticaret siteleri açık oluyor 7 10 sekme beraber o etkiler mi?

Oyun dışında fazla sekmeyle Chrome da video yayın Kick vs sahibinden e-ticaret siteleri açık oluyor 7 10 sekme beraber o etkiler mi?
Sekmeler açıkken kapatıyorsan, SSD kısmında işletim sistemin vardır muhtemelen, onlar yazılır sisteme, o da bir yaz oku durumu - ancak bu kadar etkilememesi gerek diye düşünsem de şu an başka ihtimal göremiyorum.

Sistemini kullanmadığın zaman açık bırakabilirsin aslında, o kadar fark ettirmez elektrik faturasını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı