HDD ve WD SN530 CrystalDiskMark Sonucu

EREN SATAR

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Manisa
Merhaba, bugün 12-13 yıllık mükemmel HDD'mi test edeyim dedim.
Bu süper sonuçlar ile karşılaştım. Sizce nasıl?
Diğer fotoğraf ise 1 aylık WD SN530 M.2 SSD sonucum.
Bu HDD yüzünden oyunlarda düşüş oluşuyordu. Sistemde bir sorun olduğunu düşündüm ama sonuç belli oldu.

Dosya Ekleri

• MÜKEMMEL HDD SONUCUM.PNG
    164,4 KB · Görüntüleme: 54
  • M2.SSD WD SN530.PNG
    212,3 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleyen: Moderatör:
Bad sector testi yaptın mı?
Yapmadım hocam.
SSD'nin yazma hızı düşük çıkmış. Önbelleği dolduysa olmuş olabilir. Biraz dolu olduğu için de olabilir.
HDD'in hızlarında bir sorun yok.

Hocam ürünün linki bu. WD SN530 256GB 2400-950MB/s PCIe NVMe m.2 SSD (SDBPNPZ-256G) | Teknobiyotik
Yazma hızı 950 olduğunu bilerek aldım.
Bir sorun mu var SSD de. Yardımınızı bekliyorum.
@Rivadex @Assecreed @maynıng yapan adam @Saint Lucia. @Tekin Alakuş
HDD hızı bir HDD için normal. Bad sector testi yapıp HDD'nın durumuna bak. Hız değerlerine bakıp oyunlarda sorun yaşıyorum diyemeyiz çünkü.

Hocam oyunları HDD'ye kurduğum zaman feci şekilde drop oluyor.
M.2 SSD'ye kurduğum zaman drop veya herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum o yüzden yazdım.
Şimdi bad sector testi yapıp sonucu atarım.

Son düzenleme:
Sorun yok hocam. Ben SSD'yi SN550 diye okumuşum da o yüzden öyle geldi bana. SN530 ise normal. HDD'niz 320GB imiş sanırım. Eski bir ürün olduğu buradan da anlaşılıyor. HDD'nin ömrü bitmiş yüksek ihtimal.

Sorun yok hocam. Ben SSD'yi SN550 diye okumuşum da o yüzden geldi bana. SN530 ise normal.
Teşekkürler.
Bazı grafikleri yüksek olan oyunlarda HDD ile oynarken bu sorun yaşanıyor fakat her oyunda yaşıyorsan HDD ömrü bitmiştir.

Quick scan kapalı olsun.

Teşekkürler hocam zaten 12/13 yıllık bir HDD en basit oyunda bile sorun yaşanabiliyor. Ömrü bitmiş sizin de dediğiniz gibi sanırsam. Teşekkürler
HDD'niz 320GB imiş sanırım. Eski bir ürün olduğu buradan da anlaşılıyor. HDD'nin ömrü bitmiş yüksek ihtimal.

Aynen hocam doğrudur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…