HDD vs kurumsal HDD arasındaki fark ne kadar büyük?

Makaleler
49
Normal diskleri biliyorsunuz zaten nasıl olduğunu. Bu konuda üzerinde durmama gerek yok. Ancak kurumsal HDD, normal HDD'den daha iyi olduğunu biliyorum ancak ince detay konularını bilmiyorum. Bende ince detay konularını öğrenmek istiyorum.

Attığım linkteki boyutunu pek önemseyerek düşünürsek aralarında ciddi fark nedir? Ha kurumsal HDD'ler 7/24 çalışmaya uygun. Fakat diğer HDD'ler, kurumsal HDD'ler gibi günlerce açık dursa dayanabilir mi?

İyi Sosyaller.

Normal diskleri biliyorsunuz zaten nasıl olduğunu. Bu konuda üzerinde durmama gerek yok. Ancak kurumsal HDD, normal HDD'den daha iyi olduğunu biliyorum ancak ince detay konularını bilmiyorum. Bende ince detay konularını öğrenmek istiyorum.

Attığım linkteki boyutunu pek önemseyerek düşünürsek aralarında ciddi fark nedir? Ha kurumsal HDD'ler 7/24 çalışmaya uygun. Fakat diğer HDD'ler, kurumsal HDD'ler gibi günlerce açık dursa dayanabilir mi?

İyi Sosyaller.
TB başına aslında 1200TL filan ediyor, okadar da pahalı değil.

Asıl konuya dönersek: Küçük bir araştırma ile gördüm ki bunlar dümdüz HDD değiller, SSD'ler gibi bir kontolcü ve NAND ile geliyorlar ama NAND depolama işlevi değil, acil durum işlevini görüyor. Yani elektrik kesintisi durumunda NAND boyutu kadar veriyi önbellekliyor ve veri kaybınız olmuyor. HC560 için Kioxia'nın BICS3 TLC 512MB NAND'ı varmış, ne kadar yeterli o kuruma göre değişir ama PDF, Excel, Word veya benzeri çoğu veriyi rahat kurtarır.

Bir başka ve asıl husus ise yüksek güvenlik politikaları. Bu konu şahsen komplike ama özet geçmek gerekirse, yüksek şifreleme ve koruma teknolojilerine sahipler. Aynısı Samsung'un SSD'lerinde de mevcut mesela. Normal HDD'lerin şifreleme türü ve katmanları çok daha düşüktür.
Kabaca: En dandik şifreleme 10-20 basamaklı ise kaliteli olan çok daha fazla sıfırlı. Üstüne şifrleme olasılıkları filan var. Uzmanlık alanım değil.

HC560'ın incelemesinde de anlatılmakta olayı:

Daha uzun ömür gibi durumlar doğal olarak var. Hızı da günümüzde ki Ironwolf'lara benziyor.

WD'nin yazdıkları:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı