HDD yanına SSD takabiliyor muyuz?

Herkes demiş ama bende demek isterim. Cevap evet takabilirsiniz.
Eğer dizüstü kullanıyorsanız yer bulmanız zorlar. Ben CD bölümünü çıkartıp oraya HDD taktım şahsen.
Bu arada sistemi SSD olan bölüme kurmanız oldukça önemli bir etken.
Ağır uygulamalar ve oyunlarda SSD bölümüne kurulursa iyi olur.

Evde kalmayı unutmayalım. 😕

Size katılmıyorum herkesçe daha iyi olan SSD'ye sadece işletim sistemini kurmak ve HDD'ye diger uygulamaları kurmak daha sağlıklı olacaktır.

Size katılmıyorum herkesçe daha iyi olan SSD'ye sadece işletim sistemini kurmak ve HDD'ye diger uygulamaları kurmak daha sağlıklı olacaktır.
Ben de size katılmıyorum, günlük olarak kullandığınız dosya, program ve diğer şeyleri SSD ye kurmak zaman olarak çok işinize yarıyor. Eğer sadece işletim sistemini koyacaksak ne işimize yarıyor SSD almak ? Ben tüm kullandığım şeyleri SSD içinde tutuyorum.

Ben de size katılmıyorum, günlük olarak kullandığınız dosya, program ve diğer şeyleri SSD'ye kurmak zaman olarak çok işinize yarıyor. Eğer sadece işletim sistemini koyacaksak ne işimize yarıyor SSD almak? Ben tüm kullandığım şeyleri SSD içinde tutuyorum.

İşletim sisteminin olduğu diski doldurmak bilgisayarı yavaşlatır yani işletim sisteminin kurulu olduğu diski boş bırakmak daha iyidir. İşletim sistemini SSD'ye koymanın mantığı ise işletim sisteminin daha hızlı çalışması dolayısıyla bilgisayar daha hızlı çalışır.

Bence SHDD yanına takılmalı SSD'nin çünkü SHDD özellikle Türkiye'de Seagate Firecuda, Barracuda ve Skyhawk modelleri ile ön planda ve performansına göre çok ucuz tam anlamıyla bir SSD hızı vermiyor ama saniyede 150-160 MB yükleme hızı falan çok iyi bu fiyata yani HDD yerine SHDD öneririm onu da resmi Seagate satıcısı olan Hepsiburada gibi sitelerden sipariş edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı