Daha fazla
- Meslek
- Elektrik Teknikeri
- SSD veya HDD modeli
- Seagate 500gb
İyi Forum'lar,
HDD: Seagate 500GB notebook.
Kullanma süresi: 5 sene ana disk olarak, 2 sene laptop içerisinde yedek depo olarak.
Benim sorunum depo olarak kullandığım diskte bad sector şüphesi ile HD sentinel ile kontrol sağladım. Ekte tüm resimleri ekleyeceğim disk sağlığım %0 çıktı ve 17024 tane bozuk sektör olduğu yazıyordu bende birkaç forumda araştırma yaptım HDD regenetors üzerinden tarama ve tamir etmeyi denedim fakat bad sectör bulamadı ve yaklaşık 170 tane delay sorunu olduğunu buldu. Daha sonra HD Tune Pro ile 5 saatlik bad sector taraması gerçekleştirdim fakat hiçbirtane bad sector bulamadım. Tüm.
yaptığım düzeltme işlemleri:
-Low level reset attım.
-HDD regenetors ile düzeltmeyi denedim.
programlar üzerinden aldığım sonuçları ekler bölümüne koydum.
Sorum:
-Ben bu diski sağlıklı kullanabilir miyim?
-Bad sector var mı? Varsa HD Tune neden bulamadı?
-Bu diskin sorunu ne?
-HDD regenetors üzerindeki 10 MB'in 2560 sectors yazısı bozuk sectorlerin ayıklandığı anlamına mı geliyor?
HDD: Seagate 500GB notebook.
Kullanma süresi: 5 sene ana disk olarak, 2 sene laptop içerisinde yedek depo olarak.
Benim sorunum depo olarak kullandığım diskte bad sector şüphesi ile HD sentinel ile kontrol sağladım. Ekte tüm resimleri ekleyeceğim disk sağlığım %0 çıktı ve 17024 tane bozuk sektör olduğu yazıyordu bende birkaç forumda araştırma yaptım HDD regenetors üzerinden tarama ve tamir etmeyi denedim fakat bad sectör bulamadı ve yaklaşık 170 tane delay sorunu olduğunu buldu. Daha sonra HD Tune Pro ile 5 saatlik bad sector taraması gerçekleştirdim fakat hiçbirtane bad sector bulamadım. Tüm.
yaptığım düzeltme işlemleri:
-Low level reset attım.
-HDD regenetors ile düzeltmeyi denedim.
programlar üzerinden aldığım sonuçları ekler bölümüne koydum.
Sorum:
-Ben bu diski sağlıklı kullanabilir miyim?
-Bad sector var mı? Varsa HD Tune neden bulamadı?
-Bu diskin sorunu ne?
-HDD regenetors üzerindeki 10 MB'in 2560 sectors yazısı bozuk sectorlerin ayıklandığı anlamına mı geliyor?