HDD'de oluşan bad sectorler onarılır mı?

MelihGirgin67

Hectopat
Arkadaslar merhabalar. Hard diskim asiri yavas calismaya baslamisti. Surekli ses yapmaya baslamisti. Arastirmalarimin sonucunda bad sector sorunu oldugunu gordum. Bu hasarli bolumler onarilabilir mi? Yoksa yeni bir HDD almak sart mi oldu?

Onarılır deniliyor ama ben inanmıyorum ses cıkarıyorsa ileride daha büyük veri kayıpları yasamana sebep olacaktır ve ufak bir sarsıntıda hemen çöp olacaktır dikkat et.

Artı -1 Eksi
@baran_basaran Yama gibi bir şey olmaz. Fiziksel bir disk hasarı var o bölgede.

@stormhawks47 Bad Sector disk üzerinde belirli bir bölgenin ölmesidir. Kafa vurmaya sebep olmaz genelde. En ufak sarsıntıda da çöp olmaz. Kafayı geri çeker HDD. Verinin depolandığı plaka önemli olan ve o da zamanla zarar görebiliyor.

Artı -1 Eksi
@baran_basaran Yama gibi bir şey olmaz. Fiziksel bir disk hasarı var o bölgede.

@stormhawks47 Bad Sector disk üzerinde belirli bir bölgenin ölmesidir. Kafa vurmaya sebep olmaz genelde. Sarsıntı ile ilgisi yoktur.
Ben eski bilgisayarımda HDD Regerenator ile yamalamıștım, en azından öyle zannediyormușum. :D
O zaman bu ișlemin adı nedir?

Artı -1 Eksi
Ben eski bilgisayarımda HDD Regerenator ile yamalamıștım, en azından öyle zannediyormușum. :D
O zaman bu ișlemin adı nedir?
Fiziksel olarak bir düzeltme olmaz. Belki o bölgeye yazma ve okuma yapmaması için HDD'yi yönlendirebilir belki ama hiç denemedim. İdeal bir çözüm değildir. Zaten ölen bir diski zorlamaktan başka bir şey olmaz. Diyelim ki bir şekilde o bölgeyi yok saydırdı, onun da birçok dezavantajları olur. Bad Sector içeren hiçbir HDD düzgün çalışamaz, iyi bir performans veremez. Fiziksel bir engel maalesef.

Artı -1 Eksi
Fiziksel olarak bir düzeltme olmaz. Belki o bölgeye yazma ve okuma yapmaması için HDD'yi yönlendirebilir belki ama hiç denemedim. İdeal bir çözüm değildir. Zaten ölen bir diski zorlamaktan başka bir şey olmaz. Diyelim ki bir şekilde o bölgeyi yok saydırdı, onun da birçok dezavantajları olur. Bad Sector içeren hiçbir HDD düzgün çalışamaz, iyi bir performans veremez. Fiziksel bir engel maalesef.
HDD sorun çıkarmaya bașlayınca bana KillDisk yazılımı önerdiler bașka bir forumda.
Bende tabii beceremedim elime yüzüme bulaștırdım, 320GB'lik HDD 32MB olarak gözükmeye bașladı. Zaten sonra çöp oldu. Annem o zamandan beri cam kapanmasın diye takoz olarak kullanıyor. :D
Demek ki bozuk HDD'den hayır gelmiyormuș.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı