HDD'deki oyunlara SSD'nin katkısı olur mu?

Ertugrul3424

Hectopat
Katılım
25 Eylül 2020
Mesajlar
284
Merhaba, yakınlarda SSD almayı düşünüyorum oyunlarda yediğim droplar yüzünden. Acaba Windows'u SSD'ye kurduğumda ama oyunlar yine HDD'de olursa bu droplar gider mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yakınlarda SSD almayı düşünüyorum oyunlarda yediğim droplar yüzünden. Acaba Windows'u SSD'ye kurduğumda ama oyunlar yine HDD'de olursa bu droplar gider mi?
Kısa cevap: Evet ama belki. Yani kesinlikle bir çözüm olacak diye bir şey yok.

Uzun cevap:
Windows SSD'de, oyunlar HDD'de iken bazı performans artışları yakalayacaksınız. Öncelikle droplar bitebilir. Garanti veremem.
Etkiler: Windows'u SSD'ye kurduğunuzdan itibaren yanıt süresi epey düşecektir. Windows tüm işlemlerinize daha kısa sürede tepki verecek. Dolayısıyla SSD üzerine kurulu olan her şey daha kısa sürelerde açılacak. Bunun oyunlara bir etkisi olmayacak. Fakat oyunlarınız ve sisteminiz aynı anda HDD'de olduğunda yaşadığınız bazı problemleri yaşamayacaksınız. Bunlardan biri de drop olabilir.

Drop neden olur? Ani fps düşüşleri sisteminizin yetmediği durumlarda yükleme yapmak için beklemesidir. Yani siz oynarken eğer HDD tepki süreleriniz, işlemci tepki süreleriniz veya ram tepki süreleriniz birden sıçrama yaparsa (daha uzun sürede tepki vermeye başlarsa) oyunda ani bir FPS düşüşü olur. Bu yoğunluk geçtiği zaman FPSiniz normalde olması gereken yere döner. Eğer sistem HDD'ye kuruluysa ve oyunda aynı HDD'deyse bu bir drop sebebi olabilir. Sistem uygulamalarından biri disk aktivitesine ihtiyaç duyarsa, diskiniz daha uzun sürelerde yanıt vermeye başlayacağı için diskten okunması gereken dosyalar normale göre daha uzun sürelerde okunacaktır. Bu da droplara sebep olabilir. Bu yüzden düzeledebilir. Sorunuzun cevabı evet.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı