HDD'den gelen ses sonrası mavi ekran hatası

XL_Falcon

Kilopat
Katılım
7 Ocak 2017
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
HD Tune ile bad sector taraması yaptım herhangi bir problem çıkmadı fakat ara sıra kullanırken HDD'den tıkırtı sesleri geliyor ve ardından mavi ekran hatası veriyor. SATA kablosunu değiştirdim anakart üzerinden SATA kablosunun takılı olduğu yeri de değiştirdim fakat problem devam ediyor. Sebebi ve çözümü nedir? (Windows 7 Pro 64 Bit işletim sistemi mevcut) HDD modeli: Seagate Barracuda 7200.12 500GB HDD ( ST3500413AS ) DUMP DOSYALARI

1.PNG

2.PNG

20210513_180327.jpg
 
Son düzenleme:
Evet sorun disk kaynaklı görünüyor. SATA portunu bir değiştirin.
Dump dosyalarını da ayrıca paylaşın.
 
SATA portlarının hepsinde denedim fakat çözüm alamadım. Buyurun: dump dosyaları

Evet sorun disk kaynaklı görünüyor. SATA portunu bir değiştirin.
Dump dosyalarını da ayrıca paylaşın.
 
CPU-Z kurulu değil AIDA64 kurulu onu da şimdi kaldırdım.
Sistemde başka bir disk yok.

CPU-Z kaldırın.
Sistemde başka bir disk var mı? "Memory Corruption" yani Veri Bozulması uyarısı çıkıyor ve diskle alakalı hatanın açıklamasında görünüyor.

Ayrıca BIOS güncelleyin.
 
Ben de diskten kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü her mavi ekran öncesi garip bir ses geliyor diskten takılma gibi. Ama bad sector çıkmadı. Keşke format atmadan önceki dump dosyalarını da yedekleseydim. HDD Regenerator ile yeniden tarama yapsam faydası olur mu?
Disk kaynaklı bu arıza, buna eminim.
O diski sistemden ayırın bence.
 
Bu da herhangi bir problem bulamadı.

3.PNG
Yine de yapın. Sıkıntı yaratmaz.
Sıcaklık kontrolcüsü sıkıntılı bu diskin.
HD Tune ile bad sector taraması yaptım herhangi bir problem çıkmadı fakat ara sıra kullanırken HDD'den tıkırtı sesleri geliyor ve ardından mavi ekran hatası veriyor. SATA kablosunu değiştirdim anakart üzerinden SATA kablosunun takılı olduğu yeri de değiştirdim fakat problem devam ediyor. Sebebi ve çözümü nedir? (Windows 7 Pro 64 Bit işletim sistemi mevcut) HDD modeli: Seagate Barracuda 7200.12 500GB HDD ( ST3500413as ) DUMP DOSYALARI

Eki Görüntüle 1024733

Eki Görüntüle 1024734

Eki Görüntüle 1024735

Güncelleme: HDD'den gelen sesi biraz daha incelediğimde HDD'nin durup yeniden çalıştığını fark ettim. Düşük disk kullanımında herhangi bir problem yaratmıyor disk yük altına binince ve sadece okuma yaparken oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı