HDD'den silinen dosyalara nasıl ulaşılır?

UluErdem25

Kilopat
Yer
Ofis
Format sırasında eski sistem SSD'min dolu bölümlerini silerken yanlışlıkla hard diskimi de seçip sil tuşuna bastım. 2 saniyelik bir işlemdi, dosyalarımın silinmediğini ancak üzerine yazılmaya hazır olduklarını düşünüyorum. Sildiğim dosyalara nasıl erişebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Şu anda böyle bir program kullanıyorum, 500GB yer var diğer hard diskimde. Oyun geldikçe sileceğim böyle böyle fotoğrafları vs kurtarmayı düşünüyorum. Gelişmelerden haberdar ederim. (etmeli miyim?)

11 Saat sonunda diskten verileri kazıma* işlemini tamamladım. Fotoğraf ve videoların kurtulduğunu sanıyorum, biraz göz gezdirdim ancak 1000 civarı klasör oluştuğu için kesin bir şey söylemeyeceğim. Bu işlem sonrası sadece bir .exe dosyasından oluşan programlar harici herhangi bir program ve benzeri yapıyı kurtaramayacağım çünkü dizinler rastgele karışmış durumda. AOE2 dosyalarının arasında WhatsApp medyası bulunuyor mesela, muhtemelen diski tek bölüm olarak kullandığım içindir.

Ayıklama işleminden sonra 680GB civarı veri elde ettim. Diskte 200GB boş yer vardı demek ki 1600GB civarı dosyam vardı. Linkini paylaşacağım videodaki programı kullandım. Programı bir defa yanlışlıkla tıklayarak ben kapattım, bitmesine 2 saat kala elektrik kesildi ancak program kaldığı yerden devam edebiliyor. Ayıklamayı ne zaman bitiririm bilmiyorum. Şu anlık elde ettiğim medya verileri sağlam ancak hepsi adını, tarihini kaybetmiş; uygulamaların animasyon-ses gibi komplex dosyaları bu verileri saklıyor. Bitirdiğimde genel olarak elde ettiğim sonucu yazarım.

Verilerimi elde ediş şeklim.

Klasörlerin içinden örnek iki ekran görüntüsü.

1

2

Örnek metin belgesi, (AOE metin belgelerini silmeseydim keşke xd)

Bunlar dışında RUST, HL gibi oyunların envanter ikonlarına ve karakter kaplamalarına rastladım. Hepsi iç içe karışık sıradaydı. Dediğim gibi dizinler tamamen karışmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…