HDD'den SSD'ye geçmeye değer mi?

Bütçe
500
Paran verse değer eğer seni zorlayacaksa değmez zorlanmana değecek fark yaratmaz

Maksimum 300 mb/s hız alabileceğin için aşırı büyük bir fark olmayacak. Paran varsa değer yoksa zorlamana gerek yok.

Ben SATA2'de HDD'den SSD'ye geçtiğimde işletim sistemi açılış hızı ve akıcılığından kafayı yemiştim, bu konuda inanılmaz fark ediyor.

Ama eski SSD'lerde hatta genel olarak SSD'lerde önemli dosyalar tutulmamasından yanayım.

Güvenilirlik açısından HDD fiziksel bir aygıt olduğu için daha önde. HDD raw'a dönüşürse yine bozuk da olsa bazı dosyaları kurtarabilirsin, ama SSD raw'a dönüşürse geçmiş olsun.

Ssd'nin rastgele okuma yazma hızları 20 kat daha hızlı olduğu için bence değer. Özellikle küçük boyutlu dosyalarla işlem yaparken çok fark ediyor sanki.

Değil. Aynı donanıma sahipler ve o diske 500 TL verilmez. Bunda DRAM var, ikisinden de daha iyi ve 500 GB.

Hocam JS600 modelinde DRAM mevcut değil, JS600 Pro modelinde DRAM mevcut.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada yanlış yazılmış. Herhangi bir farklı kaynak bulamamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…