HDD'den tık diye ses geliyor

yusufcan1636

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2021
Mesajlar
2.761
Çözümler
12
Yer
BURSA
SSD veya HDD modeli
Toshiba 500GB
Anakart
Turbox
Önce disk dönme sesi sonra tık diye bir ses geliyor. SSD aldıktan sonra böyle oldu. SSD ve HDD görünmüyordu fakat HDD'yi çıkarınca görüntü ve ses gitti.
Şimdi SSD'ye Windows kuruyorum kurduktan sonra HDD'yi takacağım inşallah düzelir.
 
Son düzenleme:
SSD de sistem kullanırken hard disk güç tasarrufuna geçiyor bir süre sonra. Hard disk üzerinde sistem varken ve sürekli çalışırken bu sorunun yaşanmaması normal. Hard disk kullanılmadığı zaman tasarrufa geçer, ihtiyaç olduğunda uyanır ve ses çıkarır hatta sistemde kısa süre anlık performans kaybı yaşatabilir. Bu durumda dönme sesi normal ama tık sesi eğer hard disk kafa vurmuyorsa normal olabilir.
 
SSD de sistem kullandığın için hard disk güç tasarrufuna geçiyor. Eskiden hard disk sürekli çalışırken bu sorunu yaşamaman normal. Şimdi kullanılmadığı zaman tasarrufa geçer, ihtiyaç olduğunda uyanır ve ses çıkarır hatta sistemde kısa süre anlık performans kaybı yaşatabilir. Bu durumda dönme sesi normal ama tık sesi eğer hard disk kafa vurmuyorsa normal olabilir.

BIOS'ta HDD ve SSD gözükmüyordu HDD'yi çıkarınca göründü. Ve açma tuşuna basınca sürekli dönme sesi ve tık dönme sesi ve tık sesi çıkıyor.
 
Yani normalde arızalı ve kafa vuran hard disklerde böyle bir sorun olur fakat sen SSD den sonra oldu deyince durum şüpheli.
 
Yani normalde arızalı ve kafa vuran hard disklerde böyle bir sorun olur fakat sen SSD'den sonra oldu deyince durum şüpheli.

Windows kuruldu sürücüleri kurup deneyeceğim.
@Turquoise Blue.
Demin HDD'yi taktım açtım PC'yi birkaç kez ekran gelmedi kabloları elledim düzeldi bilgisayarı açtım şimdi ama sürekli tık diye bir ses geliyor ve HDD'nin içindeki klasörlere girdiğimde donuyor.
 
Son düzenleme:
Senin sorununu bir yorum getiremiyorum tam olarak. HDD'nin görüntüyü engellemesi garip ve olmaması gereken bir durum. Sorun başka kablolarda olmasın? Bir BIOS'u sıfırlayıp ta başlatsana PC'yi tekrar. Tüm kabloları da kontrol et. Hdd arızalı gibi geliyor bana emin değilim yada taktığın kablo veya soket girişinde bir sorun belki.
 
Senin sorununu bir yorum getiremiyorum tam olarak. HDD'nin görüntüyü engellemesi garip ve olmaması gereken bir durum. Sorun başka kablolarda olmasın? Bir BIOS'u sıfırlayıp ta başlatsana PC'yi tekrar. Tüm kabloları da kontrol et. HDD arızalı gibi geliyor bana emin değilim ya da taktığın kablo veya soket girişinde bir sorun belki.

HDD'den SSD'ye dosya gönderiyordum az önce o çalışma sesi gelirken gönderiyor ses gittiğinde gönderme duruyor bazen düzeliyor bazen böyle oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı