Biliyorsunuz ki günümüzde HDD'ler artık salt depolama amaçlı kullanılıyor. Düşük fiyata yüksek depolama alanı düşük yazma hızı nedeniyle belge depolamak için kullanımı ideal. Ancak şahsen ben 2025'lere kadar daha HDD'nin piyasada kalacağını ve yavaş yavaş SATA SSD'lerin "depolama amaçlı" kullanılanacağını düşünüyorum.
Biliyorsunuz ki günümüzde HDD'ler artık salt depolama amaçlı kullanılıyor. Düşük fiyata yüksek depolama alanı düşük yazma hızı nedeniyle belge depolamak için kullanımı ideal. Ancak şahsen ben 2025'lere kadar daha HDD'nin piyasada kalacağını ve yavaş yavaş SATA SSD'lerin "depolama amaçlı" kullanılanacağını düşünüyorum.
HDD'ler piyasadan kalkmaz diye düşünüyorum. Çünkü günümüz dosyalarımızı, fotoğraflarımızı, videolarımızı ve benzeri. Birçok şeyi depolayabildiğimiz bir birimdir. SSD yanında tabii çok yavaş kalsa da yine tercih ediliyor. 120-240GB SSD bile en kalitelisi 300-340 liradan aşağı değil. 300-340 liraya 500GB HDD bulunabiliyor indirim olursa 1TB bile bulabiliriz.
HDD'ler piyasadan kalkmaz diye düşünüyorum. Çünkü günümüz dosyalarımızı, fotoğraflarımızı, videolarımızı ve benzeri. Birçok şeyi depolayabildiğimiz bir birimdir. SSD yanında tabii çok yavaş kalsa da yine tercih ediliyor.
İşte bu yüzden bulut depolama önemli hocam. Üretim yok, yer kaplayan koca cihazlar yok. Dilediğin cihazdan erişim var. Sonsuza kadar saklanıyor. Bu yüzden bulut depolama daha da geliştirilmeli.