enversosa
Hectopat
- SSD veya HDD modeli
- 500 GB HDD
Selam, ben hayatımda hiç HDD kullanmadım hep SSD kullandım ve memnundum hem sessiz, hızlı ve tak çalıştırdı. İlk defa 500 GB HDD almayı düşünüyorum ama biraz fazla sorum olacak çünkü HDD'leri çok gömen vardı bende merak ettim.
1. HDD'ler ses çıkartır mı yani disk döndüğü için duyulacak seviyede gürültü çıkartır mı yoksa SSD gibi sessiz midir?
2. 7200 RPM ve 5400 RPM arasındaki farka değer mi? Sanırım birisi saniyede 100 MB, diğeri 120 MB okuyup yazabiliyormuş, çok fark olur mu?
3. SSD gibi SATA kablosuyla anakarta tak çalıştır mıdır?
4. RDR 2, Battlefield, The Last of Us belki GTA 5 için uygun mudur? Oyundayken sorun yaşayabilir miyim? Giriş süresi çok önemli değil.
5. ömürleri ne kadardır?
6. kafa atma gibi sorunlar neden olur? İleride sorun çıkartır mı ve sıfır olarak aldığımda böyle bir sorun veya bir başka sorunu olur mu?
7. 2.5 boyutundaki üzerinde laptop yazan HDD'ler masaüstü için uygun mudur?
1. HDD'ler ses çıkartır mı yani disk döndüğü için duyulacak seviyede gürültü çıkartır mı yoksa SSD gibi sessiz midir?
2. 7200 RPM ve 5400 RPM arasındaki farka değer mi? Sanırım birisi saniyede 100 MB, diğeri 120 MB okuyup yazabiliyormuş, çok fark olur mu?
3. SSD gibi SATA kablosuyla anakarta tak çalıştır mıdır?
4. RDR 2, Battlefield, The Last of Us belki GTA 5 için uygun mudur? Oyundayken sorun yaşayabilir miyim? Giriş süresi çok önemli değil.
5. ömürleri ne kadardır?
6. kafa atma gibi sorunlar neden olur? İleride sorun çıkartır mı ve sıfır olarak aldığımda böyle bir sorun veya bir başka sorunu olur mu?
7. 2.5 boyutundaki üzerinde laptop yazan HDD'ler masaüstü için uygun mudur?