HDD'ler oyunlarda kullanılır mı?

enversosa

Hectopat
SSD veya HDD modeli
500 GB HDD
Selam, ben hayatımda hiç HDD kullanmadım hep SSD kullandım ve memnundum hem sessiz, hızlı ve tak çalıştırdı. İlk defa 500 GB HDD almayı düşünüyorum ama biraz fazla sorum olacak çünkü HDD'leri çok gömen vardı bende merak ettim.

1. HDD'ler ses çıkartır mı yani disk döndüğü için duyulacak seviyede gürültü çıkartır mı yoksa SSD gibi sessiz midir?
2. 7200 RPM ve 5400 RPM arasındaki farka değer mi? Sanırım birisi saniyede 100 MB, diğeri 120 MB okuyup yazabiliyormuş, çok fark olur mu?
3. SSD gibi SATA kablosuyla anakarta tak çalıştır mıdır?
4. RDR 2, Battlefield, The Last of Us belki GTA 5 için uygun mudur? Oyundayken sorun yaşayabilir miyim? Giriş süresi çok önemli değil.
5. ömürleri ne kadardır?
6. kafa atma gibi sorunlar neden olur? İleride sorun çıkartır mı ve sıfır olarak aldığımda böyle bir sorun veya bir başka sorunu olur mu?
7. 2.5 boyutundaki üzerinde laptop yazan HDD'ler masaüstü için uygun mudur?

1-Ses çıkarır.
2-Farka değer.
3-Evet.
4-Oynanır.
5-Kullanıma göre değişir 10-15 yıla kadar yolu var.
6-Ben hiç karşılaşmadım, ama darbe alırsa veya zamanla yıprandıkça olabilir.
7-Uygundur ama çoğunluğu 5400RPM ve daha pahalı olduğundan tavsiye etmem.

Sorularınıza cevap vermişler ama HDD'de söyle bir sıkıntı var örneğin BF1 operasyonlara girdiniz sizin oyununuz yüklenene kadar bütün takımınız başlamış, objektiflere gitmiş olabilir aynı şekilde GTA V'in yüklenme ekranları aşırı uzun sürer. RDR 2'de de uzun sürüyor ama başlangıçtaki yüklenme dışında oyunda yüklenme olmadığı için sıkıntı olmaz. Lakin güncel oyunlarda örneğin Alan Wake 2 doku yüklenmemesi, ses kayması gibi bir sürü sıkıntıya sebep veriyor HDD'ler o yüzden en azından SATA SSD almanızı öneririm.

Hocam bence hiç HDD işine girmeyin bilmiyorum çok video fotoğraf yoksa sadece oyun içinse SSD alın uğraşmayın. Ses seviyesi HDD'den SSD'ye geçildiği zaman çok fark ediliyor.

@Rpyd @Golden.Nyks teşekkür ederim. Hard diskin çıkarttığı ses rahatsız edici düzeyde mi olur? Ne kadar ses çıkartır?

Fan seslerinden duyulmaz bile o önemli değil de şunu da ekleyeyim, eğer HDD alacaksanız en az 1-2TB alın onu da depolama için kullanacaksanız alın ya da almayın, günlük kullanım için yeterli değiller.

Yani hocam bütçem 1 TB hard diske ya da SSD'ye yetmiyor şu an kullandığım 2 tane 256 GB'lık SSD var, yetmiyor. Yanına 500 GB hard disk almayı düşünüyorum bütçem maksimum 500 civarı. O zaman şöyle yapsam Battlefield 1 ve GTA 5'i SSD'ye kursam, hard diskte sadece RDR 2, GTA 4 gibi eski oyunları NBA, ufc gibi çok fazla diski kullanmayan oyunlarda kullansam olmaz mı?

Yani hocam bütçem 1 TB hard diske ya da SSD'ye yetmiyor şu an kullandığım 2 tane 256 GB'lık SSD var, yetmiyor. Yanına 500 GB hard disk almayı düşünüyorum bütçem maksimum 500 civarı. O zaman şöyle yapsam Battlefield 1 ve GTA 5'i SSD'ye kursam, hard diskte sadece RDR 2, GTA 4 gibi eski oyunları NBA, ufc gibi çok fazla diski kullanmayan oyunlarda kullansam olmaz mı?

Olur neden olmasın.

Zaten şu an SSD'ler de aşırı zamlanmış durumda yılbaşından önce 1 TB DRAM'li SSD aldığın paraya şimdi 500GB DRAM'siz SSD bile alamıyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı