Çözüldü HDD'ye hızlı biçimlendirme yapılırsa virüsler silinir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir50

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte A320M-H.İşlemci:Ryzen 5 5600.Ekran kartı:Asus Tuf Gaming GTX1650.Ram:G.skıll 3200mhz 8x2.Güç kaynağı:Sharkoon SHP650 V2 650 W
Meslek
Öğrenci
PC'de virüs olduğu için format atacağım ama önce HDD'leri sıfırlayacağım. 2 tane seçenek var hızlı biçimlendirme ile normal biçimlendirme, hızlı biçimlendirmede galiba bütün veriler silinmiyormus hızlı biçimlendirme dersem virüsün silinmeme gibi bir ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam format atarken HDD'lerinizi kurulum sihirbazıyla silin. En güzel o şekilde temizlersiniz.
Hocam format atarken HDD'lerinizi kurulum sihirbazıyla silin. En güzel o şekilde temizlersiniz.

Çözüm
Hızlı biçimlendirmede de tüm veriler silinir. Silinmiyor diye bir şey yok. Bu veri kirliliğine kim neden olduysa iyi sallamış. Zaten Windows kurulumlarında Windows'un kendisi de hızlı biçimlendirme yapıyor. Windows XP zamanında hızlı biçimlendirme normal biçimlendirmeye göre sorunluydu nedense, o zaman normal biçimlendirme yapardık mecbur. Sonra Windows hızlı biçimlendirmeyi varsayılan yaptı.

Hızlı biçimlendirmede de tüm veriler silinir. Silinmiyor diye bir şey yok. Bu veri kirliliğini kim ortaya attıysa iyi sallamış. Zaten Windows kurulumlarında Windows'un kendisi de hızlı biçimlendirme yapıyor.

Teşekkür ederim.

@Turquoise Blue hocam benim bildiğim kadarıyla yazıyorum bu yazıyı; tamamıyla silinmiyor hızlı biçimlendirme yapınca, kalıntılar kalıyor. Nitekim bu yüzden silinmiş fotoğraflara erişim sağlanabiliyor zor da olsa. Ancak hızlı biçimlendirme yapınca virüslerin yaşama ihtimali yok. Varsa da böyle virüsler oldukça nadirdir. Günümüzde zaten format atarken de hızlı biçimlendirme yapılıyor. Windows 7'de de normal kurulum diye bir seçenek hatırlamıyorum. Bunu yapabilmek için program indirmek gerekiyor veya eski bilgisayar sahipleri Windows XP kurarken bu seçeneği seçebilir. Ayriyetten buna gerek kalmadan siz hard diske bir şeyler yükleyip sildikce kalıntılar da gidiyor. Örneğin, bir resimi kalıcı olarak sildiniz. Yakın zaman içinde bu resime erişmek mümkün olabilir. Ancak mesela aradan 1 yıl geçti siz o süre zarfında hard diske bir şeyler yükleyip sildiniz, işte o zaman o fotoğrafi kurtarabileceginizi düşünmüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…