Çözüldü HDMI 2.0 kablo internet bağlantısını kesiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Selam, ben HDMI kablo ile TV'yi monitör olarak kullanıyorum fakat TV'yi açıp ekranı açınca internet gidiyor ve kesince geliyor. Kablom standart HDMI 2.0

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba aradan 2 yıl geçti ve ben 2 yıldır aynı sorun ile yaşıyorum. Zor oldu. Daha yeni gördüm sizi. Windows 11 kullanıyorum (Windows 10'da da aynıydı), dediğiniz yere girdim fakat biraz daha detaylı açıklayabilir misiniz? Kapatıp açılan şeyleri denedim ama sonuç alamadım. Diğer ağ bağdaştırıcı ayarları deyince denetim masasında Ethernet ve Wi-Fi'nin olduğu bir ekran geldi. Sağ tıklayıp özellikler deyince protokol ıvp4, 6 gibi tikli şeyler çıktı. Yeni aynı kablodan başka cihazda denedim öyle bir sıkıntı olmadı. Lütfen yardım edin 2-3 yıldır bıktım.
Ek olarak: NVIDIA GTX 1650 ve driver güncel veya bir alt sürüm.

Kablo: Preo MC25 HDMI 2.0 Versiyon Premium Hdmi Kablo 2m Fiyatı ve Özellikleri

@Yener K.

Söylemeyi unuttum ekleyeyim bilgisayar laptop. Intel'in bir Wi-Fi şeyini kullanıyor.

Yıllar önce bu sorunu Ethernet kablosu bağlayıp çözdüm.
HDMI 1.4 ve üstü ile internet paylaşımı da mümkün. Bağdaştırıcı ayarlarına bakın. Buradan gözüküyorsa devre dışı bırakıp deneyebilirsiniz.

Merhaba aradan 2 yıl geçti ve ben 2 yıldır aynı sorun ile yaşıyorum. Zor oldu. Daha yeni gördüm sizi. Windows 11 kullanıyorum (Windows 10'da da aynıydı), dediğiniz yere girdim fakat biraz daha detaylı açıklayabilir misiniz? Kapatıp açılan şeyleri denedim ama sonuç alamadım. Diğer ağ bağdaştırıcı ayarları deyince denetim masasında Ethernet ve Wi-Fi'nin olduğu bir ekran geldi. Sağ tıklayıp özellikler deyince protokol ıvp4, 6 gibi tikli şeyler çıktı. Yeni aynı kablodan başka cihazda denedim öyle bir sıkıntı olmadı. Lütfen yardım edin 2-3 yıldır bıktım.
Ek olarak: NVIDIA GTX 1650 ve driver güncel veya bir alt sürüm.

Kablo: Preo MC25 HDMI 2.0 Versiyon Premium Hdmi Kablo 2m Fiyatı ve Özellikleri

@Yener K.

Söylemeyi unuttum ekleyeyim bilgisayar laptop. Intel'in bir Wi-Fi şeyini kullanıyor.

Yıllar önce bu sorunu Ethernet kablosu bağlayıp çözdüm.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhabalar, benimde biraz önce aynı durum başıma geldi, MacBook m3 pro cihazımı daha önce aynı kablo ile 2-3 farklı monitörle doğrudan hdmi üzerinden kullanmıştım ve bir problem ile karşılaşmamıştım. Bugün yeni bir monitör aldım hdmi 2.1 destekli, daha önce kullandığım muhtemelen hdmi 2.0 destekli kablo ile monitöre bağladığımda internet bağlantısının kesildiğini farkettim, aynı kabloyu type c adaptöre takıp görüntüyü öyle aktarınca da internet bağlantısı normale dönüyordu. Aklıma hdmi 2.1 kablosu ile bağlamak geldi bant genişliği farklı olduğu için wifi sinyalini engellediğini düşünerek ve işe yaradı. Monitörünüz hangi versiyonu destekliyor bilmiyorum ama ona göre doğru kabloyu denerseniz probleminizi çözebilirsiniz, benim ki bu şekilde çözüldü. İyi forumlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı