Merhaba, dün PC'yi normal bir şekilde DP kablosu ile açarken Gigabyte yazısı göründükten sonra bir anda sinyal yok dedi. PC'yi formatladım, yine DP ile açmayı denedim ama olmadı. HDMI takınca görüntü geldi. Çözümü bilen var mıdır?
Merhaba, dün PC'yi normal bir şekilde DP kablosu ile açarken Gigabyte yazısı göründükten sonra bir anda sinyal yok dedi. PC'yi formatladım, yine DP ile açmayı denedim ama olmadı. HDMI takınca görüntü geldi. Çözümü bilen var mıdır?
evet kurulu windows updatede güncelleme yokEkran kartı sürücüsünü kurdunuz mu? Kurmadıysanız veya güncel değilse DP üzerinden görüntü alamayabiliyorsunuz.
Önce sorunu tespit etmek lazım. En temiz yöntem arkadaşlarında dediği gibi yazılımları güncelleyip testleri sağlamak.
Sonrasında sorun devam ediyorsa cihazlarda donanımsal bir arza olup olmadığını anlayabilmek için farklı cihazlar kullanmalısın.
1. adım farklı bir DP kablosu ile test
2. adım farklı bir PC ile test
3. adım farklı bir monitör ile test şeklinde ilerleyecek...
Eğer PC tarafında sorun varsa büyük ihtimal ekran kartı kaynaklı bir arzadır. Ekran bazı BIOS'larda ekran kartı ayarları olabiliyor orayı kontrol edebilirsin. Ya da ekran kartının giriş portu bozuk olabilir bu noktada yapabileceğin pek bir şey yok...
Eğer monitör tarafında sorun varsa yine port bozukluğu falan olabilir. Aklıma bir şey gelmiyor.
Monitörün DP portu, DP kablon ya da ekran kartınındp çıkışı blzukmuş olabilir. Driver ile falan alakası yok, daha Windows bile açılmadan gerçekleşiyor olay.
O BIOS'da nasıl kontrol edeceğiz biliyor musun?
tamamdır teşekkürler bi deniyeyimDetaylı olarak BIOS'ta şuraya bak diyemiyorum. Çünkü daha önce bu tarz sorunların çözümü kablo değişimi ile çözmüştüm. Bu yüzden BIOS'tan kaynaklı bir sorun olacağını da çok sanmıyorum ama denemekten zarar gelmez. BIOS'a girdiğinde hafif sekmeler arasında gez orada graphic settings gibi bir şeyler görürsen oraya bak.
Orada belki bazı portlar disable falan olabilir hatta USB portlarını oradan kitleyebiliyorduk diye biliyorum belki grafik girişleri içinde böyle bir ayar vardır...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.