HDMI Kablo Görüntü Bozukluğu

Harry Ahmet

Hectopat
VGA kablo kullanıyordum. Gayet güzel görüntü alabiliyordum. Video izlerken 4K videolar 1080P monitörümde gayet güzel gözüküyordu. Telefoncudan 15TL'ye HDMI kablo aldım. VGA kablodan daha bulanık görüntü alıyorum. 1080P videolar sanki 720P gibi geliyor. Sebebi kablonun kalitesizliği mi? Siyahın tonları beyazımsı parlıyor çok belirgin şekilde. VGA kabloda böyle sorun yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen kablonun kalitesizliği, belki kalibrasyonla düzelebilir, ancak HDMI 1.4 özellikli bir kablo almanızı öneririm. Daha önce benzer bir konuda paylaşmışlardı bu aşağıdaki kabloyu almıştım memnunum.
Delock 2m High Speed HDMI 1.4 HDMI cable HDMI Type A (Standard) Black Green 82952 Kablo - Nanokatalog
Bir ucu 90 derece açılı, ve kablo uzunluğu 2m.
DeLOCK HDMI 1.4 - 3.0m HDMI kablosu 3 m HDMI Type A (Standard) Siyah - Nanokatalog
Bu da alternatif olarak siyah renkli ve 3m kablo uzunluğu var.

Muhtemelen kablonun kalitesizliği, belki kalibrasyonla düzelebilir, ancak HDMI 1.4 özellikli bir kablo almanızı öneririm. Daha önce benzer bir konuda paylaşmışlardı bu aşağıdaki kabloyu almıştım memnunum.
Delock 2m High Speed HDMI 1.4 HDMI cable HDMI Type A (Standard) Black Green 82952 Kablo - Nanokatalog
Bir ucu 90 derece açılı, ve kablo uzunluğu 2m.
DeLOCK HDMI 1.4 - 3.0m HDMI kablosu 3 m HDMI Type A (Standard) Siyah - Nanokatalog
Bu da alternatif olarak siyah renkli ve 3m kablo uzunluğu var.
Şu an ki kullandığımın HDMI 1.4 olduğunu nasıl anlayabilirim?

Sistemde değişen şey sadece kablo mu? HDMI ile VGA'dan daha kötü görüntü olmaması gerekiyor. Monitörün modeli ne?

Kablonun ucunun kalitesi ve doğru oturup oturmaması da zaman zaman böyle sonuçlara yol açabiliyor. Evde ya da arkadaşınızda falan yok mu başka HDMI kablo, onunla deneyin.

Sistemde değişen şey sadece kablo mu? HDMI ile VGA'dan daha kötü görüntü olmaması gerekiyor. Monitörün modeli ne?

Kablonun ucunun kalitesi ve doğru oturup oturmaması da zaman zaman böyle sonuçlara yol açabiliyor. Evde ya da arkadaşınızda falan yok mu başka HDMI kablo, onunla deneyin.
Vga gibi kolay yerine oturmadı. Baya bastırdım anca öyle oturdu.

Merhaba, kablo kalitesizliği diye bir olay var konunun üstünden 1 yıl geçmiş neredeyse ama bu sorunu ben de yaşadım. 5 metre kutusu olmayan bir kablo aldım sonuç aşağıda şimdi değiştireceğim kabloyu. Resimli cevap bulamamışım bu sorunu yaşayanlar için yardımcı olur umarım.

1. resim 5 metre kalitesiz kablo televizyona bağlamak için aldım hiç görüntü vermedi. Bilgisayar ekranı ve içerde ki tv ye bağlayınca böyle görüntü verdi.
2. resim kasa ve monitör için kullandığım kablo sağlıklı görüntü.
Not resimleri çekerken bulanık çekmişim kullanıcı hatasıdır :))

Dosya Ekleri

• b.png
    b.png
    152,6 KB · Görüntüleme: 260
  • i.png
    i.png
    158,2 KB · Görüntüleme: 241
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı