HDMI kablo ile renkler sarımsı görünüyor

A.O

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
Laptop
Arkadaşlar önceden bir adet HDMI kablom vardı ama onun ucunu yanlışlıkla kopardım, ve yenisini almaya karar verdim. Bugün de yenisini aldım ama eski kablo direk renkleri aktarırken şu anki kablo renkleri çok az da olsa sarı gibi gösteriyor. Eski kablo gibi direkt renkleri aktarmıyor. Sebebi nedir? Yardımcı olur musunuz?

Öncelikle, yeni kablonun kalitesi düşük olabilir, bu da renk sinyalinin tam olarak iletilmemesine ve renklerin yanlış görünmesine neden olabilir. Ayrıca, kablonun bağlantı noktalarında bir temassızlık olabilir, bu yüzden kablonun cihazlarınıza tam olarak oturduğundan emin olmalısınız. Cihazınızın veya monitörünüzün renk ayarlarının değişmiş olma ihtimali de var, bu nedenle renk ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Son olarak, eski kablonuz ile yeni kablonuzun HDMI versiyonları farklı olabilir, bu da renklerin doğru şekilde aktarılmamasına yol açabilir. Bu durumlarda, daha kaliteli bir HDMI kablo kullanmayı düşünebilirsiniz.

Öncelikle, yeni kablonun kalitesi düşük olabilir, bu da renk sinyalinin tam olarak iletilmemesine ve renklerin yanlış görünmesine neden olabilir. Ayrıca, kablonun bağlantı noktalarında bir temassızlık olabilir, bu yüzden kablonun cihazlarınıza tam olarak oturduğundan emin olmalısınız. Cihazınızın veya monitörünüzün renk ayarlarının değişmiş olma ihtimali de var, bu nedenle renk ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Son olarak, eski kablonuz ile yeni kablonuzun HDMI versiyonları farklı olabilir, bu da renklerin doğru şekilde aktarılmamasına yol açabilir. Bu durumlarda, daha kaliteli bir HDMI kablo kullanmayı düşünebilirsiniz.
Bilgi için teşekkür ederim. Kablolar aynı gibi duruyor, ikisinide aynı mağazadan aldım. Bilgisiyar renk ayarları ile hiç bir şekilde oynamadım ama eski kablo koparken küçük çocuklar üstüne düşmüştü, Bilgisiyarın HDMI girişi bozulmuş olabilir mi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı