HDMI'dan gelen görüntü nasıl Zoom'a aktarılır?

ferhatyurdam

Hectopat
Merhaba,

Daha önce hiç yayıncılık ve video yakalama aygıtları ile uğraşmadığımdan bir bilgiye ihtiyacım var. Çalışmakta olduğum kurumda kamerası olan bir makinedan HDMI olarak çıkış alabiliyorum ve bunu Zoom programına aktarmam gerekiyor. Elgato yakalama cihazı ya da farklı bir çözüm ile bunu Zoom programına 2. kamera gibi aktarma imkanım var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam söylediğinizi tam olarak anlayamadım fakat Zoom'da share screen kısmında advanced bölümünde "Content from 2nd Camera" diye bir seçenek var. Sorununuzu çözer mi bilmiyorum ama bu şekilde iki farklı kamerayı paylaşabiliyorsunuz.

Hocam söylediğinizi tam olarak anlayamadım fakat Zoom'da share screen kısmında advanced bölümünde "Content from 2nd Camera" diye bir seçenek var. Sorununuzu çözer mi bilmiyorum ama bu şekilde iki farklı kamerayı paylaşabiliyorsunuz.
Hdmi olarak gelen bir görüntüyü zoomda 2. kamera olarak aktarmak istiyorum gibi kısaltabilirim soruyu

Hocam öyleyse OBS Studio programının sanal kamera özelliği ile bunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Sanal kamerayı zoom için nasıl ayarlamanız gerektiğini şu videodan bakabilirsiniz. Programda Hdmi'dan gelen görüntüyü eklerseniz sahneye işinizi görecektir.

öncelikle yardımın için teşekkür ederim. Peki kameradan gelen görüntüyü hdmi olarak alabiliyorum bunu bilgisayara elgato video yakalama aygıtında sonlandırıp belirttiğin programı kullanabilirim diye anlıyorum?

öncelikle yardımın için teşekkür ederim. Peki kameradan gelen görüntüyü hdmi olarak alabiliyorum bunu bilgisayara elgato video yakalama aygıtında sonlandırıp belirttiğin programı kullanabilirim diye anlıyorum?
Evet OBS Studio içinde kaynaklardan video yakalama aygıtı eklediğinde aygıtlarda Capture Card'ınızın gözükmesi gerek, ikinci bir video yakalama aygıtı ekleyip bu sefer de kameranızı eklerseniz sahneye hem kameradan hem de hdmi'dan gelen görüntüyü paylaşabilir olmanız gerek.
Geri kalan işlemleri de paylaştığım videodan halledebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı