Hearts of Iron 4 için başlangıç tavsiyeleri

Diğer major'lara göre daha kolay bir ülke gibi geliyor. Örneğin Almanya ile çıkarma yapamayacağı için paraşüt, hava üstünlüğü vs. öğrenmesi lazım. Sovyet ile oynarsa "purge" gibi efektleri kaldırmayı vs. bilmesi gerekiyor. Ancak odak ağacı gerçekten zor.
ABD'nin Focus'larının nasıl gittiğini anlaması için en az 5 6 kere oynaması lazım.

Oyuna sakın ha İngiltere, Fransa gibi deniz aşırı sömürgeleri olan ve ABD, SSCB gibi aşırı geniş topraklara sahip ülkelerle başlama. Oyundan soğuyabilirsin. Ben oyunu çıktığından beri oynamama rağmen İngiltere ile oynamaya alışamadım. Donanmayı toparlamak o kadar zor oluyor ki. Oyuna Japonya veya Almanya ile başla. Japonya ile oynarken çıkartmalar sorun yaratabilir ama böyle bir donanmanız varken sırtınız yere gelmez. Almanya ile oynarken tank ve uçak çok önemliyken Japonya ile oynarken asker sayısı ve donanma çok önemli.

Keyifli oyunlar dilerim!

Hocam Almanya'dan emin miyiz çünkü yaklaşık 300 saatim var Almanya'da çok zorlanıyorum :D.

Uçağa abandıktan sonra İngiltere'nin Afrika civarına asker döşemesini bekleyin sonra beklettiğiniz donanmanız ve ağır basan hava üstünlüğü ile 1941 civarı Allies'ı yenmek mümkün.

Hocam en kolayda bile zor İngiltere'ye çıkarma yapılmıyor ki adamlar yarını yokmuş gibi savunuyor.
Çıkarma ile değil sadece hava indirmesiyle alabilirsin İngiliz ana kıtasını. Çünkü oyunun geç dönemlerine kadar İngiliz Donanması'nı yenmen imkansız. Ama uçakta öyle olmuyor. Yeteri kadar yakıt depolarsan ağır avcılarla eski püskü uçakları yok ediyorsun.

Hocam ben beceremiyorum nedense ya. Ama bugün yeniden Almanya ile oyunu oynamak istiyorum.
Hocam önerim oyuna başlar başlamaz Rhineland gitmeyin sakın. Sol taraftaki sanayi hamlelerini yaptıktan sonra Rhineland gidin. Ve savaşı Polonya'ya savaş açarak değil, Fransa'ya savaş açarak başlatın. 1942'ye kadar deli gibi uçak basın. Belçika ve Fransa'ya justify atın ve bekleyin. Savaş başlayınca İngiltere hemen Fransa'ya yardım göndermeye başlayacaktır. İngiliz askerleri Belçika'ya gelmeden hava üstünlüğü kurup Belçika'yı dümdüz edin ve kuvvetsiz Fransız ordusunu mağlup edin. Vichy Fransası'nı kurmayın. Fransa'yı tamamen ilhak edin. (Bu arada sakın ama sakın Hollanda'ya saldırmayın. İleride müttefikiniz olursa çok iyi olur. Dutch East Indies sayesinde British Raj'a karşı hava üstünlüğü kurup Japonya'nın Raj'ı yenmesini bekleyin.) Polonya'ya saldırmadığınız için Sovyetler ile sınırınız olmayacak, bu çok iyi. Çünkü 1942-43 gibi Sovyetler Reich'a justify atıyor. Kıyıları asker ile döşedikten sonra sırasıyla Yugoslavya, İsviçre ve Danimarka'yı alın. Norveç ve Yunanistan'a bulaşmayın. Ayrıca İtalya'yı Axis'e almayın. Hiçbir işe yaramıyor çünkü. Bir süre sonra Sovyetler Polonya'ya savaş açacak, Polonya'nın Allies'a katılmasını bekleyin. Bu sayede Sovyetler İngilizler ile savaşa girecek. Sovyetler Polonya'yı işgal ettikten sonra genellikle birliklerini Finlandiya ve Japonya sınırlarına gönderir. Siz de bunu fırsat bilip Sovyetler'e sadece Polonya sınırı üzerinden saldıracaksınız. (Tabi hala size savaş açmamışsa) Sakın müttefiklerinizi savaşa çağırmayın bu arada. hava üstünlüğü sizde olacağı için 2-2.5 senede Sovyetleri yerin dibine gömersiniz. Sonra hayvani hava gücünüzle İngiltere'nin kıyı şehirlerine paraşütlü birliklerini atarsınız ve bam! Savaş bitmiş.

Ben bu şekilde en zorda savaşı kazandım. Sonra fantezi olsun diye tüm Dünya'yı ele geçirdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı