Hearts of Iron IV hangi DLC'ler alınmalı?

Fonzix

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2018
Mesajlar
106
1604055961905.png


Bu çok önemli bir şey mi? Ve hangi DLC ile geliyor? Hazır indirimdeyken hangi DLC'leri önerirsiniz?
 
İlk olarak Battle for the Bosporus öneririm. Diğerleri çok önemli değil ama Waking the Tiger ve Le Résistance güzel DLC'ler. Tam keyif almak istiyorsanız hepsini almaya çalışın.
 
Battle of the bosporus'u, Death or Dishonor paketine sahip değilseniz almayın çünkü Yugoslavya ve Romanya'ya gelen güncellemelerden yararlanamıyorsunuz ve odak ağaçları olmuyor. Benim önerim hiçbir pakete sahip değilseniz Battle of the Bosporus paketini almamanız yönünde.
 
Battle of Bosphorus alıp oynayacaksanız diğer tüm DLC'leri kapatın. Battle of Bosphorus'un yeri ayrı ama kötü çıktı bence. Diğer DLC'lerle oynayınca oyun sapıtıyor.
 
Man the Guns: Donanma ağırlıklıdır, gemilere yeni parçalar takmayı ve parçaları geliştirmeyi sağlayan, teknoloji bölümünden geliştirilebilen özellikler getirir. Hollanda ve Meksikaya yeni focus ağacı ve eventler getirir, Amerikaya da yeni focuslar ve eventler ekler.(iç savaş alternatifleri)

Death Or Dishonor: Çekoslovakya, Yugoslavya, Macaristan ve Romanyaya yeni focus ağacı ve eventler getirir.

Together for Victory: İngiltere sömürgelerine (Hindistan, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika) yeni focuslar ve eventler getirir.(İngiltereye bağlı kalmak-Bağımsız olmak vb.). Puppet, dominon gibi bağlılık(sömürge) özelliği ekler. Arttıkça bağlılık artar, düştükçe bağımsızlık artar. Bunu etklieyen faktörler vardır. Gösterdiğiniz özellik Spearhead planı, Cepheye yarma üzerine kurulu özellikle tanklarda etkili olan ve düşmanı çember içine almaya yardımcı olan plandır.

Waking The Tiger: Çindeki ülkelere yeni focus ağacı ve eventler getirir. Almanya ve Japonyaya ek focuslar ve eventler getirir.(Hitleri düşürme-Japonyaya demokrasi getirme). Generallere ek özellikler getirmeye yarar, tecrübe arttıkça yeni bonuslar getirebilir.

La Resistance: Almadım, çok az oynadım arkadaşımla. İstihbarat odaklı, casus gönderme, casusluk faaliyetleri yapmayı sağlar. İspanyadaki iç savaşa anarşistler, karlistler eklendiğini gördüm, 4-5 parçaya bölünmüş, ve yeni focus ağacı ve eventler getirilmiş. Portekizede yeni focus ağacı ve eventler eklenmiş. Fransa ve vichy fransasına yeni focuslar eklendiğini gördüm.

Battle Of Bosphorus: Türkiye, Yunanistan, Bulgaristana yeni focus ağacı ve eventler getirilmiş. Bu Ülkelerin askerlerine tıklayınca kendi dillerinde konuşuyorlar. Kemalizm, kürt sorunu, gelenekçilik gibi kavramlar eklenmiş. Osmanlıyıda geri getirebiliyoruz. Atatürkde büyük bir bonus ekliyor.

Buna göre hangisi işine geliyorsa alabilirsin. Sorun varsa sorabilirsin.
 
Man the Guns: Donanma ağırlıklıdır, gemilere yeni parçalar takmayı ve parçaları geliştirmeyi sağlayan, teknoloji bölümünden geliştirilebilen özellikler getirir. Hollanda ve Meksika'ya yeni focus ağacı ve Event'ler getirir, Amerika'ya da yeni focuslar ve Event'ler ekler.(iç savaş alternatifleri)

Death Or Dishonor: Çekoslovakya, Yugoslavya, Macaristan ve Romanya'ya yeni focus ağacı ve Event'ler getirir.

Together for Victory: İngiltere sömürgelerine (Hindistan, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika) yeni focuslar ve Event'ler getirir.(İngiltere'ye bağlı kalmak-Bağımsız olmak vb.). Puppet, dominon gibi bağlılık(sömürge) özelliği ekler. Arttıkça bağlılık artar, düştükçe bağımsızlık artar. Bunu etklieyen faktörler vardır. Gösterdiğiniz özellik Spearhead planı, Cepheye yarma üzerine kurulu özellikle tanklarda etkili olan ve düşmanı çember içine almaya yardımcı olan plandır.

Waking The Tiger: Çin'deki ülkelere yeni focus ağacı ve Event'ler getirir. Almanya ve Japonya'ya ek focuslar ve Event'ler getirir.(Hitleri düşürme-Japonya'ya demokrasi getirme). Generallere ek özellikler getirmeye yarar, tecrübe arttıkça yeni bonuslar getirebilir.

La Resistance: Almadım, çok az oynadım arkadaşımla. İstihbarat odaklı, casus gönderme, casusluk faaliyetleri yapmayı sağlar. İspanya'daki iç savaşa anarşistler, karlistler eklendiğini gördüm, 4-5 parçaya bölünmüş, ve yeni focus ağacı ve Event'ler getirilmiş. Portekizede yeni focus ağacı ve Event'ler eklenmiş. Fransa ve vichy fransasına yeni focuslar eklendiğini gördüm.

Battle Of Bosphorus: Türkiye, Yunanistan, Bulgaristana yeni focus ağacı ve Event'ler getirilmiş. Bu Ülkelerin askerlerine tıklayınca kendi dillerinde konuşuyorlar. Kemalizm, kürt sorunu, gelenekçilik gibi kavramlar eklenmiş. Osmanlıyı da geri getirebiliyoruz. Atatürk'de büyük bir bonus ekliyor.

Buna göre hangisi işine geliyorsa alabilirsin. Sorun varsa sorabilirsin.

Bir şey soracağım. Ping hangi DLC ile geliyor?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı