Heinz, Assan Gıda'yı satın almasına rağmen tadı vasat...

Autistic Boy

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
3.117
Makaleler
24
Çözümler
1
Merhaba. Assan Gıda (Uzun bir süreden beri BİM marketlerde BolBol Ketçap ve Mayonez markalarıyla biliriz) ürünlerinin tadı nedense halen daha ucuz ve vasat. Heinz firması, Assan Gıda'yı satın aldı ve artık Kraft Heinz şirketinin bir alt kuruluşu olarak kabul edilmektedir. Ancak buna rağmen BolBol Ketçap ve Mayonez ürünlerinde en ufak tat farkı yok. Mayonezinin %70'i ise full yağdan oluşmaktadır ve bu yağın ne kadar hijyenik olup olmadığı konusunda şüpheli bakmak gerekebilir. BolBol ketçap'ında tadının hiçbir şekilde Heinz ile de alakası yoktur. Açıkçası, Heinz firması, Assan Gıda firmasını satın aldıysa, o zaman BolBol markası adı altında, Heinz ürünlerinin çok daha uygun fiyata, daha bol miktarda BolBol markası adı altında sunulmasını beklerdim... Heinz, Assan Gıda'yı satın aldı fakat bunun faydası nedir?
 
Yemin ediyorum aynış başlığı görmüştüm. Hocan olay nedir niye bir daha yazıyorsunuz? İçerik bile aynı.
 
Assan neden sattı ki harbiden kendisini Heinz'e?


Dediğim gibi işte. Heinz büyük bir kuruluş. Assan Gıda daha fazla büyüyemeyiz diye düşünüp ellerine gelen fırsatı tepmemişler.
 

Dediğim gibi işte. Heinz büyük bir kuruluş. Assan Gıda daha fazla büyüyemeyiz diye düşünüp ellerine gelen fırsatı tepmemişler.
Neden böyle hatalar yapıyoruz?
 
Neredeyse her yerde görebileceğiniz Colorado markası da Assan'ın ve onun da tadı kötü. Eğer Assan ürünlerinin tadı güzel olursa Heinz tercih edilmez diye düşünüyorum. Yani Selpak, Solo ve Silen marka kağıtlar da aynı firmadan fakat kaliteleri fark ediyor ya, aynı mantık. Premium ürün kategorisinde değil Bolbol.
 
Yıllardır Türkiye'ye giren ürünlerde azaltma yapılıyor zaten örneğin Nutella tarzı çikolatalarda fındık oranı filan az oluyor, bazı yerlerde adı aynı olan çikolatanın yurt dışında daha güzel olduğunu Türkiye de tadının daha kötü olduğunu filan duymuştum.
 

Geri
Yukarı