Hem hafızlık hem YKS'ye çalışarak derece yapılabilir mi?

gods

Hectopat
12.sınıfım hafızlık ile açığa geçeceğim. Günde yaklaşık 2-3 saatim hafızlığa gidecek (eğer hocayla anlaşabilirsem 1 saate kadar indirebilirim). Aynı zamanda üniversite sınavında ilk 10 bine girmek gibi bir hedefim var. Temelim ortalamanın üstünde. Bu şekilde üniversite sınavında istediğim başarıyı elde etmem mümkün mü sizce? Beni diğerlerinden çok geriye atar mı bu durum?

Son düzenleyen: Moderatör:
12.sınıfım hafızlık ile açığa geçeceğim. Günde yaklaşık 2-3 saatim hafızlığa gidecek (eğer hocayla anlaşabilirsem 1 saate kadar indirebilirim). Aynı zamanda üniversite sınavında ilk 10 bine girmek gibi bir hedefim var. Temelim ortalamanın üstünde. Bu şekilde üniversite sınavında istediğim başarıyı elde etmem mümkün mü sizce? Beni diğerlerinden çok geriye atar mı bu durum?
Allah yardımcın olsun kardeşim.

Hocam öğrenme yeteneği de kişiden kişiye değişir, başkasının 5 saatte anladığını sen 1 saatte halledersin. Ama Üst düzey bir anlama yeteneğiniz yoksa olacağını düşünmüyorum. Tavsiyem bu sene hafızlığı bitirip mezuna kalmanız.

Hocam öğrenme yeteneği de kişiden kişiye değişir, başkasının 5 saatte anladığını sen 1 saatte halledersin. Ama Üst düzey bir anlama yeteneğiniz yoksa olacağını düşünmüyorum. Tavsiyem bu sene hafızlığı bitirip mezuna kalmanız.
Hocam hafızlığa 1 saat ayırırsam çok sorun olmaz gibi geliyor. En kötü 8 saat uyuyacağıma 7 saat uyumaya alışırım o eksiği kapatmış olurum. Bu arada hafızlığı bu sene bitirmeyeceğim zaten yani onun acelesi yok. Ama baktım düşündüğüm gibi olmadı o zaman senin dediğin gibi yaparım muhtemelen.

YKS sınavı tam zamanlı mesai ister hocam. 10k gibi bir derece istiyorsan ya tüm odağını bu sınava ver ya da büyük hedefin olmasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı