Hem oyun hem ders için laptop önerisi

Bütçe
55000

ArtemisKD

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sık oyun oynayan birisiyim ve elimde RTX 3050 3 yılık bir cihaz var aslında işimi oyun için gayet görüyor ama ders konusunda maalesef bataryası Max 1.5 saat gidiyor ve şarja takınca da yüksek fan sesine çıkıyor. Bu sebeplerden hem oyun oynayabileceğim hem de ders kullanımında şarj sıkıntısı yaşamayacağım bir laptop almak istiyorum. Yeni ekran kartlarıyla çıkacak laptopları da beklemeyi düşünüyordum. Bütçemi eğer yakın zamanda alacaksam 50-60 bin TL eğer bir süre bu bilgisayarla idare edebilirsem dönem sonuna kadar 80 bin TL olarak düşünüyorum önerileriniz var mı, hem laptop önerisi hem de belki şu anki bilgisayarımı daha verimli kullanabileceğim bir öneri.

Arkadaşlar sık oyun oynayan birisiyim ve elimde RTX 3050 3 yılık bir cihaz var aslında işimi oyun için gayet görüyor ama ders konusunda maalesef bataryası Max 1.5 saat gidiyor ve şarja takınca da yüksek fan sesine çıkıyor. Bu sebeplerden hem oyun oynayabileceğim hem de ders kullanımında şarj sıkıntısı yaşamayacağım bir laptop almak istiyorum. Yeni ekran kartlarıyla çıkacak laptopları da beklemeyi düşünüyordum. Bütçemi eğer yakın zamanda alacaksam 50-60 bin TL eğer bir süre bu bilgisayarla idare edebilirsem dönem sonuna kadar 80 bin TL olarak düşünüyorum önerileriniz var mı, hem laptop önerisi hem de belki şu anki bilgisayarımı daha verimli kullanabileceğim bir öneri.

Aslında oyun için olan laptopların çoğu böyle olur. İstersen 80 bin TL'ye çıkardığında küçük bir kısmıyla ders için geri kalanıyla oyun için laptop alabilirsin.

Şarj konusunda oyuncu laptopları içerisinde özellikle MUX ile harici ekran kartını kapatıp dahilisini kullandığınızda ofis laptopu gibi giden belki de tek marka ASUS, kendim TUF kullanıyorum ve 8 saat civarlarında 144Hz açık şekilde geziyor surpac kullanımında. Doğrudan şu modeli al demem ancak hem oyun oynayayım hem de batarya performansıda normal kullanımda uzun olsun derseniz pek seçenek kalmıyor. ROG serisi belki bakılabilir 80 bandında.

Şarj konusunda oyuncu laptopları içerisinde özellikle MUX ile harici ekran kartını kapatıp dahilisini kullandığınızda ofis laptopu gibi giden belki de tek marka ASUS, kendim TUF kullanıyorum ve 8 saat civarlarında 144Hz açık şekilde geziyor surpac kullanımında. Doğrudan şu modeli al demem ancak hem oyun oynayayım hem de batarya performansıda normal kullanımda uzun olsun derseniz pek seçenek kalmıyor. ROG serisi belki bakılabilir 80 bandında.
ROG serisi kullanan biri olarak söylüyorum, batarya performansı hiç tatmin edici değil. Video izleyerek falan maksimum 3 saat alıyorum. Batarya performansı çok önemliyse ROG'u eleyin derim.

ROG serisi kullanan biri olarak söylüyorum, batarya performansı hiç tatmin edici değil. Video izleyerek falan maksimum 3 saat alıyorum.

Intel işlemcili model mi? Sanırım Ryzen işlemcili modellerin batarya performansı daha iyi. TUF'a 45k üstü bir fiyat vermek şarj için de olsa bana pek mantıklı gelmiyor ondan ROG demiştim.

Intel işlemcili model mi? Sanırım Ryzen işlemcili modellerin batarya performansı daha iyi. TUF'a 45k üstü bir fiyat vermek şarj için de olsa bana pek mantıklı gelmiyor ondan ROG demiştim.
Evet, Intel işlemcili model. Watt kısıtlaması getirdim ona rağmen maksimum 3 saat öyle düşünün. ROG Zephyrus dışında Ryzen model kullanan başka bir ROG serisi yokta. Zephyrus modellerine bakabilir, batarya performansı mükemmel ama biraz fiyatı pahalı.

https://www.gpnteknoloji.com/urun/m...16gb-ddr5-1tb-ssd-8gb-rtx4060-14-0-oled-120hz Sana şu modeli önerebilirim. Paneli (OLED, 120hz) mükemmel. Batarya performansı ve işlemci gücü de iyi. Tek eksi yanı ekran kartının 80W+10W TGP'ye sahip olması. Anladığım kadarıyla çokta güçlü bir laptopa ihtiyacın yok. O yüzden 80 bin TL bence biraz fazla. Çok ağır oyunlar fazla oynamıyorsan bu modeli almanı şiddetle tavsiye ederim.

50-60 k bütçe yeterli olacaktır
Gaming laptop alıyorsanız zaten bataryası 2-2.5 saat geçmez.

Bataryası 2-2.5 saati geçmeyecekse maalesef yeni bir gaming laptop almamın mantığı kalmaz o durumda mac veya başka bir ofis bilgisayarı almam gerekir. Çünkü günde 6-7 saat dersim olabiliyor.

Bataryası 2-2.5 saati geçmeyecekse maalesef yeni bir Gaming laptop almamın mantığı kalmaz o durumda Mac veya başka bir ofis bilgisayarı almam gerekir. Çünkü günde 6-7 saat dersim olabiliyor.

Aynen öyle. Mac bu konuda gayet başarılı. Özellikle çok sessiz çalışması.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı