Hemşirelik mi Paramedik mi?

Salih_tr1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Kariyer planlaması yaparken hemşirelik ve paramedik (ATT) arasında kararsız kaldım. İkisi de sağlık alanında önemli meslekler, ama seçim yapmamı etkileyen bazı farklar var.

Eğer hemşireliği tercih edersem AYT’ye çalışmam gerekiyor. Bu daha fazla zaman ve emek istiyor, ancak hemşirelik mezunları için atanma daha kolay gibi görünüyor ve iş olanakları daha geniş. Paramedik ise sadece TYT ile okunabiliyor ve daha düşük netlerle kendi şehrimde bu bölümü kazanabilirim. Ancak paramedik için KPSS’de daha yüksek puan gerektiğini ve iş imkânlarının biraz daha kısıtlı olduğunu duydum.

Bu noktada hangi mesleğin benim için daha uygun olacağını netleştirmeye çalışıyorum. Daha kolay atanmak ve dengeli bir çalışma hayatı için hangisini seçmeliyim? Eğer atanamazsam, özel sektörde hangisi daha fazla iş imkânı sunar? Bu meslekleri okuyan veya çalışan kişilerin tavsiyelerine ve tecrübelerine ihtiyacım var.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler!

Her iki meslek ile uzaktan yakından alakam yok, fakat şunu şöyleyeyim. Çalıştığım yerde ATT ekibi var. Yanlarına işe yeni başlamış biri gelmişti. Genç daha 20li yaşlarında. En fazla 1 hafta dayanabilmiş sonra bırakmış. Malum kan görmeye dayanamamış. ATT bence hemşireliğe göre daha fazla mide isteyen bir meslek.

Hangisini seçersen seç Allah sabır versin.

Merhaba arkadaşlar,
Kariyer planlaması yaparken hemşirelik ve paramedik (ATT) arasında kararsız kaldım. İkisi de sağlık alanında önemli meslekler, ama seçim yapmamı etkileyen bazı farklar var.

Eğer hemşireliği tercih edersem AYT’ye çalışmam gerekiyor. Bu daha fazla zaman ve emek istiyor, ancak hemşirelik mezunları için atanma daha kolay gibi görünüyor ve iş olanakları daha geniş. Paramedik ise sadece TYT ile okunabiliyor ve daha düşük netlerle kendi şehrimde bu bölümü kazanabilirim. Ancak paramedik için KPSS’de daha yüksek puan gerektiğini ve iş imkânlarının biraz daha kısıtlı olduğunu duydum.

Bu noktada hangi mesleğin benim için daha uygun olacağını netleştirmeye çalışıyorum. Daha kolay atanmak ve dengeli bir çalışma hayatı için hangisini seçmeliyim? Eğer atanamazsam, özel sektörde hangisi daha fazla iş imkânı sunar? Bu meslekleri okuyan veya çalışan kişilerin tavsiyelerine ve tecrübelerine ihtiyacım var.

ATT çok eziyetli bir iş teyzemden bilirim, insanlar cins oluyor farklı bir havası var yani hemşirelik derdim böyle bir seçimim olsaydı. ATT çok eziyetli ve zor bir meslek, şehirden şehire değişir.

Merhaba arkadaşlar,

hemşirelik direk

Kesinlikle hemşirelik. "İlk ve Acil Yardım" bölümü ve diğer 2 yıllık sağlık bölümlerinde rekabet çok fazla, çok fazla açıköğretimden mezun olan var.

Hemşirelikte ise hem rekabet daha az, hem de ataması yüksek bir bölüm.

Hemşirelik. Rahat. Yüzde 80 yatıyor.

Bir hemşire olarak bunun doğru olmadığına kefilim. Anestezi okuyup oradan DGS ile hemşireliğe tamamladım bu yıl da son yılım. Güz dönemimiz bitti ve ben güz döneminde interndüm eğer yüzde 80 yatıyor olsak stajdan geldiğim gibi uyuyup ertesi sabah uyanmazdım. Konu sahibi arkadaş bunu bilsin. Ana soruya gelecek olursak kesinlikle hemşirelik. Yüzde 80 yatmıyor da olsak paramedikten daha rahat ve ataması da gayet iyi, açıkta kalma şansın yok ve maaşları da görece bir devlet memuruna göre ortalama olarak fena değil(şu an normal mesai yapmayan bir hemşire 50k alıyor minimum ve mesai yapmak zorundasın eğer devlette çalışıyosan hele bir de yeni atanmışsan seni haftanın birkaç günü mesaiye yazıyorlar örneğin haftanın 5 günü 8 saat değil de 3-4 günü 16 saat çalışıyosun ve tabii ki fazla mesainin de karşılığını alıyosun maaşına ek olarak). Mesleğin bana kalırsa tek zor yanı hastalar ve daha da beteri hasta yakınlarıyla yüz göz olman. Bizimkisi gibi çok da hoşgörü ve nezaket kuralları olmayan bir toplumda bu konu çok can sıkıyor ben bunu 6 yıl toplam üniversite hayatımda ve sağlık meslek lisesinde deneyimledim.

Hemşirelik çok daha güzel bence. Birçok paramedikle sohbet etme şansı buldum. Öyle anılar anlattılar ki, dedim 'yuh, cidden zor iş!' bir örnek vereyim: Eğer köyde paramedik olarak çalıştığını düşün. Bazen araç girmeyecek yer oluyor, soğukta karda yürüyorsun. Ne bileyim, savcıyı bekle falan. Aşırı emek ve sabır isteyen bir iş. Saçma sapan boomerlar, merkeze gitmek için ambulans çağıran milletimiz var. Zor yani.

Lisede hemşirelik yaptım çalıştığın kısım çok önemli yoğunluğu değişiyor. ATT de daha pratik olman gerekiyor stres altında iyi çalışmak önemli. İki meslekte zor illa ikisinden biri olacaksa Hemşirelik derim fakat mezun olduktan sonra özelde çalışırsan çok sövüceksin sabret.

Ameliyathane hizmetleri 2 sınıf olarak söylüyorum çok ilgin ve isteğin yoksa sağlık okuma, okucam dersen de ikisi arasından hemşirelik çünkü ataması fazla misal kendi mesleğimden örnek vereyim ameliyata pek girmeyiz ameliyathane teknikerleri olarak, ameliyathane hemşireliği diye saçma sapan bir şekilde onlar girer ve ben sterilizasyon dışında atanamayıp işsiz kalırım, yurt dışında çoğu ülkede benim meslek ameliyata giriyor mesela, ülkede 2 yıllıklar hak ettiği değeri görmüyör pek önermem.

Yeni konular

Geri
Yukarı