Hepsiburada iade kabul etmiyor

Verqil

Hectopat
Katılım
17 Eylül 2020
Mesajlar
1.131
Çözümler
3
14.09.2020 tarihinde elime geçen bir çay makinesi aldım. Aldığım ürün rosie modeliydi ancak kutu rosie içinden çıkan inox modeli. Denemek amaçlı 1 kez kullandım. Sonrasında iade ya da değişim için Hepsiburada canlı destek ile konuştum. Direkt bilgi vermeliydiniz iade değişim yapmıyoruz denildi. İnternette okuduğuma göre 1 hafta içinde şart olmadan iade kabul edilmesi gerekiyor. Bugün itibari ile tam 1. haftanın son günü. Bu konu ile ilgili bilgi-tavsiyelerinize ihtiyacım var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ürün olmadığını fark ettikten sonra neden kullandınız ki?
Bunu annem için almıştım. Başta sorun etmedi. 1 gün sonraysa yok bunu geri gönderelim dediği için sıkıntı oldu.
Benim için problem değil renk farkı bu kadar önem teşkil etmiyor. Ancak farklı rengi farklı kutuda geldiği için acaba makinede bir problem olur mu düşüncesi var şuanda.
 
Bunu annem için almıştım. Başta sorun etmedi. 1 gün sonraysa yok bunu geri gönderelim dediği için sıkıntı oldu.

THH Başvurusu. Genelde böyle yapıyorlar.

Normalde bu kanuna uymaları gerekiyor;

Cayma hakkına ilişkin ihbarın ulaşmasını takip eden en geç 14 (on dört) gün içinde mal/hizmet bedeli ve teslimat masrafları Alıcıya iade edilir ve 10 (on) günlük süre içinde mal/hizmeti alıcı iade etmekle mükelleftir.
 
Bakın burada 2 durum var. 1. durum yanlış renk gönderilmesi. Önem arz eden kısım burası. Başta sorun etmediğimiz için ürünü 1 kez denemek amaçlı kullandık. 2. durum burası. Makine arızalı mı değil mi diyerekten. Neyse ürünü iade etmek istiyorum işin özü. Acaba bir yolu var mı diyerekten bilginizi, tecrübenizi, tavsiyenizi istemiştim. THH ye başvurulmalı dediniz. Öyle yapacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı