Milleti sinir edip vazgeçmeye çalıştırıyorlar. Ben 3 5 kızınca tamam halledelim diyorlar.Aynen iade koşullarında hepsi yazıyor okudum şu şekilde monitörün iadesi olabiliyor. Müşteri hizmetleri pek yardımcı olmadı küfür edersem haklıyken haksız durumuna düşmez miyim
Şöyle örneklendireyim: Misal siz ürünü aldığınızın 5. gününde ürünü gönderdiniz, araya tatil vs. girdi ve ürün 1 ay sonra işlem gördü ve iade kabul edilmeyip geri gönderildi. Sizin hala 9 günlük bir süreniz daha var. Ki zaten iadeni kabul etmeme gibi bir hakkı yok satıcının, bu iş onun keyfine kalmadı yani.Benden kaynaklı hiçbir sıkıntı yok bu mesajınla içim rahatladı gerçekteno halde hiç sıkıntı etmeden bugün kargolayıp iadesini yapıyorum.
Bu arada iade koşullarında kargo ücreti gönderene aittir diye yazıyordu iade talebini oluşturduğum zaman bir kod verdi ücretsiz iade için bunu da yeni öğrenmiş oldum. Peki son birşey daha 14 gün iade hakkım var bu süre içinde iadeyi yapıyorum fakat sonuç 20 iş günü olduğu için (inş olumsuz birşey olmaz) sonuç olumsuz olursa şayet tekrardan para iadesi için geri gönderim yaparsam 14 günlük iade hakkı dolmuştur olmaz diye bir sorunla karşılaşır mıyım?
Aynen öyle, tatlı dil ile çözülmediği zaman sert yapmak çok işe yarıyor.Milleti sinir edip vazgeçmeye çalıştırıyorlar. Ben 3 5 kızınca tamam halledelim diyorlar.
İade konusunda 14 gün boyunca koşulsuz hakkınız var. İade sadece bazı ürünler için geçerli değil onlarda hijyen açısından iadesi uygun bulunmayan ya da kişiye özel üretilen ürünler oluyor. Peki kutusunu açtım, ürünü kullandım, test ettim bu durumda iade hakkım var mıdır?Satıcının kendisi hepsiburada. İnşallah sorunsuz bir şekilde sorunum çözülecektir. Olumlu olumsuz sonuçladığı vakit tekrar paylaşım yaparım sorun yaşayan insanlara yardımcı olması için.
Önce güzel bir şekilde çözüm aramak lazım olmazsa tavır koymak gerekir haklısınız.
Cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim. Allah razı olsun
@Kozbisov_ paylaştığın maddeleri kaydettim lazım olur diye teşekkürler.
İade konusunda 14 gün boyunca koşulsuz hakkınız var. İade sadece bazı ürünler için geçerli değil onlarda hijyen açısından iadesi uygun bulunmayan ya da kişiye özel üretilen ürünler oluyor. Peki kutusunu açtım, ürünü kullandım, test ettim bu durumda iade hakkım var mıdır?
Kanun çok açık bir şekilde alışılmış kullanımdan dolayı iade talebi reddedilemez demiş, elbette doğal olan, alışılmış olan sizin ürünün kutusunu açıp ürünü test etmenizdir bunlar iade hakkınızı engellemez.
Eğer iade talebiniz kabul edilmezse ürünü kullanmaya devam edin ve aynı zamanda tüketici hakem heyetine iade hakkınızı 14 gün içinde kullandığınızı ama satıcının bunu kabul etmediğini belirterek ücret iadesi talep edin.
Hayırlı olsun 3 ay boyunca monitörü kullanacaksınız ve sonrasında mahkeme kararıyla paranızı geri alabileceksiniz.
Hocam benzer bir sorun başıma geldi Hepsiburada kargo gönderirken kontrollü kargo olarak göndermiyormuş evet Hepsiburada tutanak istiyor ama kargo firması sadece nakliyede olan sıkıntılar için tutanak tutuyormuş müşteri hizmetlerine böyle söyleyin ve şikayetvar sitesine şikayet yazdım haberiniz olsun deyin ( Hepsiburada ora ile ciddi ilgileniyor şikayeti oraya yazın) iade kodu hemen oluşturuyor. Kodu aldığınız zamanda saat 12'den önce kargo şirketine gidin e ticaret site iadelerini o saatten sonra almıyorla tavsiyem 9.30 gitmeniz umarım iadeniz onaylanır.
İadenizi kabul ederler, etmezlerse monitörü size geri yollarlar, siz monitörü kullanmaya devam edin ve geciktirmeden tüketici hakem heyetine başvurun.Aldığım ürün Monitördü 2 gün önce teslim aldım birkaç saat kullandım zaten güzelce paketleyip bugün sabah kargoya verdim büyük ihtimalle pazartesi ulaşmış olacaktır. uygun bulunduğu takdirde 2 iş günü içinde dönüş yapılacakmış. iade olmazsa ürünü kullanmaya devam edersem sıkıntı olmaz mı? Peki bu durumda şikayette bulunursam kesin iade kabul edilir mi?
iade kabul edilmezse şikayetvar'a yazıp thh başvuracam
İadenizi kabul ederler, etmezlerse monitörü size geri yollarlar, siz monitörü kullanmaya devam edin ve geciktirmeden tüketici hakem heyetine başvurun.
Başvurunuzda iade hakkınızı yasal süre içinde kullandığınızı ancak satıcının iadeyi kabul etmediğini belirtip ücret iadesi isteyin.
Hayırlı olsun 3 ay sonra elinizde mahkeme kararı olacak ve icra yoluyla paranızı alabilirsiniz, büyük ihtimal siz icraya gitmeden satıcı parayı yatıracaktır.