Hepsiburada iade sürecinde yaşadığım sorun

Merhaba, 22 Ağustos tarihinde Hepsiburada sitesinden Behringer C1 mikrofon aldım, yetersiz bulduğum için iade ettim. Fakat satıcı üstündeki bir çizikten ötürü geri göndermiş ürünü. Üstündeki çizik ben gönderdiğimde yoktu, kargo sırasında bir hasar oluştuğunu düşünüyorum. Bu durumda ürün tarafıma ulaştığında tutanak tutturursam bu ürünü iade edebilir miyim? Hepsiburada destek ekibide ürünün ambalajının açıldığı için iadesi olmadığını söyledi fakat daha önce aldığım birçok üründe ambalajı açık, kutusu deforme bir şekilde iade etmeme rağmen kabul edilmişti. Bu ürünü iade etmem mümkün müdür?
Hocam 2 günde bozulan kulaklığı kutusunu mahvederek geri yollamışlardı, Hepsiburada'ya bildirerek iade ettim. Sıkıntı yaşamazsınız.

Hocam 2 günde bozulan kulaklığı kutusunu mahvederek geri yollamışlardı, Hepsiburada'ya bildirerek iade ettim. Sıkıntı yaşamazsınız.
Bende hepsiburadaya bildiriyorum ama satışa uygun olmadığı için iade edilmiştir diyip duruyorlar.
Hiç önemli değil. İlk iade talebiniz ilk 14 gün içinde olduğu sürece sorun yok. Ürünü geri yolladıklarında kabul etmeyip gönderene geri yollanmasını isteseydiniz daha iyi olurdu ama sıkıntı yok. THH'ye online başvurun; bir kere daha satıcı firmaya da izah edin durumu, iade alırlarsa alırlar, almazlarsa THH kararını beklersiniz.
Hocam şimdi geldi ürün,direk geri yollayın dedim. Hepsiburada sisteminde gözükür mü şuan iade,süreci nasıl takip edeceğim?

Son düzenleme:
Hocam şimdi geldi ürün, direk geri yollayın dedim. Hepsiburada sisteminde gözükür mü şuan iade, süreci nasıl takip edeceğim?
Etmenize gerek yok. Sizin sorumluluğunuzda değil artık. THH'ye online başvurun dediğim gibi, başvurduğunuzu da satıcıya ve Hepsiburada'ya söyleyin, cayma hakkınız olduğunu izah etmeye çalışın. İade alırlarsa alırlar, yoksa THH kararı beklenir.

Etmenize gerek yok. Sizin sorumluluğunuzda değil artık. THH'ye online başvurun dediğim gibi, başvurduğunuzu da satıcıya ve Hepsiburada'ya söyleyin, cayma hakkınız olduğunu izah etmeye çalışın. İade alırlarsa alırlar, yoksa THH kararı beklenir.
Aslında bunların sebebi THH'den kararların çok geç çıkması ve caydırıcı nitelikte bir ceza kesilememesi. Satıcı, zaten alıcı THH'de uğraşmak istemeyecektir, diyor. Gitse de 6 ay parasını sermaye yaparım sonra veririm, gözüyle bakıyor. Durum böyle olunca sallamıyorlar işte. Ürünün 1.5 katı kadar geri ödeme artı 1 katı kadarda ceza olsa bak böyle davranabiliyorlar mı? Şu malın tekrar satılabilirlik konusuna bir açıklık getirmeleri lazım. Kutu açıldı diye mal ikinci el olmaz, uzun süre kullanırsan olur. Bu nedir arkadaş, ırzına geçmiyoruzya ürünlerin. :)) Sektöründe kutuları çeyizlik sandık gibi süsleyip jelatinleme olayından vazgeçmeleri gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı