Hepsiburada KDV İndirimi Monitör Tavsiyesi

Sadece örnek olsun diye hiç bakmadan bir tane ürün seçtim belki şansa denk gelmiştir ama ince eleyip sık dokunmazsa kandırılmak çok kolay.
AOC G2260VWQ6 21.5" 75 Hz 1ms 970 TL den %6 indirimle 908 TL ye düşen birde bunun üzerine % 25 indirim daha görüp 680 TL ye inen monitör.
Aoc G2260VWQ6 yine aynı cartsız curtsuz bodoslama 640 TL ye satılan monitör.
Dönüştürücünüz aktif değildir, 25-30 TL ye aktif dönüştürücü ile deneyin.

Nedendir bilmiyorum bu tarz dönüştürücüler sanıyorum çok stabil çalışmıyor, yani biraz şansa bağlı olabilir. Kimisi sorun yaşamadan görüntü alabiliyorken kimisi sürekli sorun yaşıyor şeklinde gözlemledim, sizin durumunuzda bu olabilir.
Ekran kartı tam marka ve model nedir? Sürücüleri yeniden yüklediğinizi söylemişsiniz ama ürünün kendi sitesinden bakalım sürücüleri.
Birde mümkünse yine Vga girişli başka bir monitörde aynı dönüştürücü ile nasıl sonuç alındığına bakmak fikir sahibi olmayı kolaylaştırır.

Sapphire RX 570 Pulse OC ekran kartım. Televizyona taktım çatır çatır oynadım. Farklı dönüştürücüler denedim hepsi de 1 dakika görüntü verdi sadece.

Sapphire RX 570 Pulse OC ekran kartım. Televizyona taktım çatır çatır oynadım. Farklı dönüştürücüler denedim hepsi de 1 dakika görüntü verdi sadece.
İlk etap da ben olsam yapacağım şey başka bir VGA monitörde ekran kartı ve dönüştürücü kombinasyonunu test etmek olurdu. Sizin durumunuzda TV de aynı işi görecektir diye tahmin ediyorum. Bu defa TV nin HDMI girişini değil VGA girişini dönüştürücü ile kullanın, sonuç ne olacak?
Birde gözden kaçırdığınız bir şey var. Monitörden TV ye geçiş yaptığınızda değiştirdiğiniz tek şey monitör ve dönüştürücü olmuyor, VGA kabloyu da kullanmamış oluyorsunuz. Sorunun sebebi VGA kablonuz bile olabilir.
Sapphire modellerinden hangisi ise bellek seçeneğini de doğru seçerek buradna indirmeye çalışın her ihtimale karşı. OC modelini göremedim ben arada.

Son düzenleme:

Yarın deneyeceğim hocam. Zannımca ekran kartı girişlerini kontrol ettiğimde çok sıcak olduğunu farkettim. Dönüştürücü ile bağlıyken oluyor bu. O sıcaklık sebebiyle görüntü gidiyor olabilir. Zaten alırken Yukko’dan dönüştürücü tavsiyesi istedim. AMD ekran kartlarının dönüştürücülerle problem yaşadığını o yüzden bir ürün önerip sıkıntı yaşamak istemediklerini söylediler. Ayrıca benim aldığım kart yeni üretim. DVI girişi bulunmuyor mesela. Sanırım dönüştürücü ile çalıştıranların kullandıkları eski seri numaralı olabilir.

Ekran kartı üreticilerinin VGA girişli monitör kullanan potansiyel müşteriyi görmezden geleceğini sanmıyorum. Mümkünse bir VGA kablo bulun önce o şekilde dönüştürücü ile monitörde deneyin. Sonra TV de yine VGA girişi ve dönüştürücü ile denersiniz. Çıkacak sonuçlar çözüme biraz daha yaklaştıracaktır.

Yarın deneyip sonucu yazacağım. Ayrıca TN yerine IPS veya VA panel almayı düşünsem ve bütçemi 100 TL artırsam ne önerirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…