Arkadaşlar
14 günlük iade süresi ürünü göndermek için değil, talebinizi satıcıya aktarmak için geçerli olan süredir. Daha sonra ürünü kargoya verebilirsiniz.
@DeSouzaAlex 14 gün içerisinde arayarak talebini belirttiysen hukuken cayma hakkını kullanmana mani bir durum yok.
Kutunun açılmasının iade hakkını engellediğine yönelik söylemler ise senin de fark ettiğin üzre saçmalıktan ibaret.
Yapman gereken, hiç oyalanmadan
@yika38 'in paylaştığı link aracılığı ile başvurunu tamamlamak. Yazman gerekenler ise ana hatlarıyla
"14 gün içerisinde arayarak talebimi belirttim ve ekran görüntüsünü eklere yükledim; ancak kendileri kutunun açılması sebebiyle iade hakkımı yitirdiğimi ilettiler. Ben tüketici haklarını bildiğim ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını bildiğim için Tüketici Hakem Heyetine başvurmuş bulunmaktayım
" temalı bir yazı yazarsın.
14 gün içerisinde talepte bulundum ancak kutu açıldığı için alamayız dediler yazacaksın, başka gereksiz ayrıntılara girmeyeceksin. Panelde ışık sızması sorunu o veya bundan bahsetmeyeceksin. Bir sorundan bahsetme ki cayma hakkında iradeli olduğun anlaşılsın; teknik servis olayın içine girmesin.