Hepsiburada'dan aldığım bilgisayar hasarlı olmasına rağmen iadesi olumsuz sonuçlandı

İnternetten alınan ürünlerde, hijyenik sebeplerle iade alınamayanlar dışında, 14 gün koşulsuz iade hakkı yasada belirtilmiştir. Tüketici Hakem Heyetine başvurunuzu yapın. Sonuçlandığında hem paranızı alırsınız, paranız alıkoyulduğu süreçten doğan faiz ücretini ve cezai ücreti de Hepsiburada öder. Öyle iade almam diye bir dünya yok, iade almayan satıcı mesafeli sözleşmeyle ürün satmayacak.

 
Bu tarz durumlar Türkiye’deki klasikleşmiş ahlaksız ticaret mantalitesinin örneğidir. En büyük site olması da fark etmez, yasada aksi belirtilmesine rağmen caydırıp iade almamak için her yolu denerler. Çünkü eninde sonunda iadeyi yapacak olsalar da ödeyecekleri ceza her ihlalde katlanarak artmıyor. Emin olun sizin durumunuzda olup iade etmeyenler, uğraşmak istemeyenler ağırlıktadır. Bunlar da bu durumdan faydalanmak için caydırma politikası izlerler.

Aslında sizin iade ederken bir gerekçe bile göstermenize gerek yok. Ambalajına zarar verilmediyse, kullanılabilir durumdaysa her türlü almak zorundalar. Garantiye gönderin tavsiyelerine de kulak asmayın. Cayma hakkı mevcut olan ürün garantiye yollanmaz.

- - -

Flood gibi olmasın ama şunu da ekleyeyim, başka yerlerde de burada da klişe bir lafı sık sık görüyorum:

“Elektronik şans işidir.”

Hayır değildir. Premium markalarda, premium ürünlerde şans işi olmaz. Şans işi olmasın diye premium fiyatlar öderiz zaten. Aldığınız Everest güç kaynağı da sizi 10 sene sorunsuz götürebilir ama şans işi budur işte, Everest markasıdır, Frisby’dir, James Donkey’dir. Seasonic, EVGA, Corsair gibi markaların high-end güç kaynaklarını aldığınızda ise şans işi olmaz, o alet sizi her türlü 10 sene ve üzeri götürecek şekilde tasarlanmıştır. Hiç mi istisna çıkmaz, çıkar elbette ama o markalar da o üründeki sorun için sizi mağdur etmez zaten. Seri üretimde böyle şeyler olabilir, zaten ödediğiniz premium ücrete bu gibi durumlarda yapılacak iadelerin şirkete olan maaliyeti de dahildir, fiyatı premium yapan faktörlerden biri de budur. Sizin için asıl önemli olan bu ürünün seri üretiminden doğabilecek hatalardan dolayı sizi mağdur etmeyecek markaların mevcut olmasıdır.

Elektronik şans işi diyerek doğabilecek olumsuzluklara kendinizi önden hazırlayıp mağduriyeti kabullenmeyin. 7000 TL ödenen bir laptobun hatalı çıkması şanssızlıkla geçiştirilemez, birilerinin hesabını vermesi gerekir. O da siz değilsiniz.
 
Son düzenleme:
Tüketici Hakem Heyetine zaman kaybetmeden başvur. Yukarda arkadaş linkini de vermiş sağ olsun.
hepsiburada ile tekrar konuştum, böyle dediler : "Elektronik ürünlerde servis raporu olmadan iadeye alınmamaktadır. Ürünü teslim aldığınızda servis ile görüşüp servis raporu almanız durumunda bizlerle iletişim sağlamanızı rica ederim.

Sizler için servis başvuru alınmıştır"

Lenovo servisine göndererek iade edeceklermiş anladığım kadarıyla.. bu işlem ne kadar sürecek diye sorduğumda "23 iş günü" şeklinde cevap verdiler. yani bir aydan biraz fazla! şimdiye kadar da 2 hafta bekledim!!
Bu işler daha fazla da uzayabilir..
Sizce bu konuda ne yapabilirim?

Bu arada linki göremedim.
 
Son düzenleme:
Normal kabul etmemeleri 14 günü geçmiş. Garantiye yollayabilirsiniz.

14 gün geçmemiş ki ürünün teslimi ile Hepsiburada'nın cevap vermesi arasında geçen süre 10 gün ki kargoda geçen süreler 14 günlük cayma hakkına da dahil değil bu arada dürüst olmanızın zararını görmüş olabilirsiniz. Beğenmedim deyip, cihazı sıfırlayıp gönderseniz daha iyi bile olabilirdi.
 
Şimdi cayma hakkında , ürünü şartsız koşulsuz iade edebiliyorsun ama laptopu kullanıp içine veri yazdırmışsan sıkıntı çıkar, cayma hakkını kullanabilmek için hepsıordaya cayma hakkımı kullanıyorum diye bir mail atman lazım onu kayıt altına alman gerek. Cayma Hakkında ürünün teslimi tarihi itibariyle 14 gün işler.

Tüketici Hakları Bölümünde yukardaki konuda detaylı anlatımlar var. E-devletten girip tüketici hakem şikayet diye aratırsan ordan aktaracağı linkten başvurunu yaparsın.


Bu konuyu da okursan bir kaç bilgi var yine takılırsan yaz yardımcı olalım.
 
Son düzenleme:
Tüketici hakem heyetine başvuruyorsun. Dilekçede ürünün üretiminin kusurlu olduğu söylüyorsun. Ya da 2 sefer garantiye gönder 3.de iade al.

6 ay o süre. 14 gün koşulsuz cayma için, burada üründe problem var.

O durum cihaz aynı arızadan dolayı 3 kere servise giderse ya da ilk 6 ay için cihazda 3 ya da daha fazla parçanın tamiri gerekirse geçerli. Öyle ben 3 kere gönderdim paramı iade edecekler gibi bir durum yok.
Kanka o yapışkan tuşlar bende de var MSI GL65 Leopard kullanıyorum yani kolay kolay iade etmezler.

Yapışkan tuş ne alaka anlamadım cızırtı sesi gelmesi ile ne ilgisi var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı