Hepsiburada'dan alınan telefonu iade edebilir miyim?

Kutuyu aç ya da açma. Kullan ya da kullanma. Yasal olarak 14 gün hakkın var. Ürün kutusu eksiksiz ve kullanılır halde olduğu sürece sorunsuz iade edersiniz. Almam diyenin alnını karışlarım.
Hepsiburada sitesinde yazan metni aynen kopyalıyorum;

Cayma hakkının geçerli olmadığı ürünler nelerdir?
  • Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetler (Chipgold, ziynet altın vb.)
  • Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ürünler
  • Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek ürünler
  • Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan ürünler (Fidan vb.)
  • Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınlar
  • Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallar (Telefon kontör siparişleri, dijital kodlar vb.)
  • Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetler (Montaj vb.)
  • Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek içecek tedariği ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine yönelik hizmetler
  • Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan ürünler (İç çamaşırı, mayo, kozmetik, kulaklık vb.)
  • Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde ve maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin ürünler (Toner, kartuş, şerit vb. her türlü yazılım ve programlar, DVD, VCD, CD ve kasetler vb.)
Buyurun link.

T.C Ticaret Bakanlığı'nın resmi websitesinde aynen şu şekilde yazıyor.

" Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur." Link

Son düzenleyen: Moderatör:
Kutuyu aç ya da açma. Kullan ya da kullanma. Yasal olarak 14 gün hakkın var. Ürün kutusu eksiksiz ve kullanılır halde olduğu sürece sorunsuz iade edersiniz. Almam diyenin alnını karışlarım.
Hepsiburada sitesinde yazan metni aynen kopyalıyorum;

Cayma hakkının geçerli olmadığı ürünler nelerdir?
  • Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetler (Chipgold, ziynet altın vb.)
  • Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ürünler
  • Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek ürünler
  • Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan ürünler (Fidan vb.)
  • Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınlar
  • Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallar (Telefon kontör siparişleri, dijital kodlar vb.)
  • Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetler (Montaj vb.)
  • Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek içecek tedariği ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine yönelik hizmetler
  • Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan ürünler (İç çamaşırı, mayo, kozmetik, kulaklık vb.)
  • Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde ve maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin ürünler (Toner, kartuş, şerit vb. her türlü yazılım ve programlar, DVD, VCD, CD ve kasetler vb.)
Buyurun link.

T.C Ticaret Bakanlığı'nın resmi websitesinde aynen şu şekilde yazıyor.

" Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur." Link
Zaten bunlar olması gerekenler ama firmalarca genelde tam olarak uyulmadığı için THH ile sorun çözülmeye çalışılıyor. Bu yazdıklarınız yüzeysel bile kalıyor, daha detaylı koşulları var ürünlerin.
Dostum zaten Hepsiburada senden alıp başkasına vermiyor. Ürünlerin hepsi resmi distribütöre gidiyor değişiyor. Kullanılmış mal gelmiyor size yani :D
Ürünü zaten Hepsiburada geri almıyor, marka'nın servisine yolluyor oradan gelen cevaba istinaden aracı oluyor Hepsiburada.

Arkadaşlar Hepsiburada'dan aldığım telefon sim kart okumuyordu ve ürünün kullanılmış veya çakma bir telefon olduğuna emindim. Mal kullanılmıştı büyük ihtimalle. Ben iadeye gönderdim çok şükür aldılar iade ettiler ama süreç kâbustu. Ve o telefonları tüm aletleriyle tekrar jelatinleyip gönderiyorlar. Müşteri hizmetleri de çok ilgisiz ve suratıma kapatıyorlardı. Ve bu sorun yaşadığım ürünün satıcısı da Hepsiburada'nın ta kendisi. Tam bir fiyaskoydu bir daha asla alışveriş yapmayacağım bir site.

Zaten bunlar olması gerekenler ama firmalarca genelde tam olarak uyulmadığı için THH ile sorun çözülmeye çalışılıyor. Bu yazdıklarınız yüzeysel bile kalıyor, daha detaylı koşulları var ürünlerin.
Yazdıklarım Hepsiburada'ya özel. Şu ana kadar tek bir sorun yaşamadım. En az 10 ürün iade ettim. 4-5 tane sırf ürünü beğenmediğimdendi. 2 tanesi bilgisayardı hatta. Açtım, baktım ve beğenmedim. Geri yolladım. Kargoya verdiğim tarihten itibaren en fazla 15 gün bekledim iade için. Bu da gayet doğal bir süre. Detaylı koşulu var tabii. Siz çıkolata alıp yedikten sonra beğenmezseniz iade almazlar :D Ancak bilgisayar, telefon gibi açmayla bozulmayacak ürünlerde hiçbir incik boncuk koşul yok.
Ürünü zaten Hepsiburada geri almıyor, marka'nın servisine yolluyor oradan gelen cevaba istinaden aracı oluyor Hepsiburada.
Farklı bir şey mi söyledim ben?

Elime güzel gözükmedi açıklamasıyla bile iade edebilirsiniz. Tabii yasa bunu söylüyor. Satışı yapan, yasaya uymuyorsa davayla halledilir her türlü.

İade edeceksen niye aldın, diyenler var. Yasa ne diyorsa o. Alan kişi yasayı kabul ederek aldı, satan kişi de yasayı göze alarak sattı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı