Her aksiyon kamerasına harici mikrofon bağlanır mı?

Zakli

Picopat
Daha fazla  
Ucuz yollu aksiyon kamerası bakarken dahili mikrofonlara güvenemeyeceğimi anladım ve harici mikrofon yolunu denemek istedim.
10 bin ve üzerinde tüm kameralara anladığım kadarıyla gerek şarj girişlerinden gerekse direkt mikrofon girişlerinden harici mikrofon bağlanabiliyor.
Fakat 10 bin altı ürünlerde kesin bir durum bulamadım. Bu kameralarda harici mikrofon girişi olmasa bile diğerleri gibi şarj girişlerinden dönüştürücü ile mikrofon bağlamak mümkün müdür?
Çok açık uçlu bir soru oldu. Aklımda model olsa direkt o modelden ilerlerdim fakat şu an her modeli alabilirim bu yüzden bu konu hakkında genel bir cevap var mı onu merak ediyorum. Evet hepsine bağlanıyor/hayır hepsine bağlanmıyor tarzında kısa ve cevap odaklı yanıtlar verirseniz sevinirim.

Günümüzde artık çoğu ürünü dönüştürmek mümkün ama %100 verimlilikte kullanabilir misiniz tartışılır. Tavsiyem dikkat etmen en önemli ve gerekli şey Düşük ışık performansı ve çözünürlük kalitesi kare hızı.

Örn.
GoPro gibi popüler modellerde, harici mikrofon desteği vardır ama çoğu zaman özel bir adaptör gerekir (örneğin GoPro’nun orijinal mikrofon adaptörü).

İyi kameralara iyi mikrofon bağlayarak iyi sonuç alınır. 10 binlik bir kamera bile ''giriş seviyesi'' sayılır. Ona bile kalkıp 500₺'lik bir mikrofon takarsan çok ekstra bir sonuç almazsın, hatta kimi yerde daha kötüsü olur. Güncel kablosuz bağlantı içeren hemen her kamera, kablosuz mikrofonlar ile çalışıyor. Burada mesele iyi ses almak anladığım kadarıyla. O da ancak iyi mikrofonlar ile mümkün olur. Ortalama üstü kablosuz mikrofon fiyatları da 10 bin ve üzeri, ona göre değerlendirme yapmak lazım.

Günümüzde artık çoğu ürünü dönüştürmek mümkün ama %100 verimlilikte kullanabilir misiniz tartışılır. Tavsiyem dikkat etmen en önemli ve gerekli şey Düşük ışık performansı ve çözünürlük kalitesi kare hızı.

Örn.
GoPro gibi popüler modellerde, harici mikrofon desteği vardır ama çoğu zaman özel bir adaptör gerekir (örneğin GoPro’nun orijinal mikrofon adaptörü).
Anladım hocam. Peki dönüştürülebilir ürünlerde taktığımız mikrofonun türü fark ediyor mu? (kablolu/kablosuz)

Yeni konular

Geri
Yukarı