Her anakartın içinden speaker çıkar mı?

Daha fazla  
Merhaba, benim bir sorum var. Her anakartın içinden speaker çıkar mı?
Şu an sistemim açılmıyor ve sorunun nerede olduğunu öğrenmek için anakarttan gelen bip seslerini duymam gerekiyor. Anakartım MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi, eğer yok ise bıraktığım bilgisayarcıyı birazcık sorguya çekeceğim

Speaker yok ama Ez Debug ışıkları var.
Hocam benim sorunum şu,Sisteme güç geliyor ama ekrana görüntü gelmiyor.Cpu ve dram ışıkları yanıyor lakin bu açılmama sorununu yaşayan çok fazla kişi varmış.Son model amd anakartlarda olan bir sorunmuş galiba.

Hocam senin işlemci modeli nedir? BIOS Update yapmak lazım olabilir sanki.

Sistem bilgisayarcıya neden gitti? Daha önce boot oluyor muydu?

Sistemimi 1 yıl önce kurdurdum ve sorunsuz çalışıyordu lakin şu son 2-3 haftadır sorunları var. Dediğim gibi sisteme güç geliyor, RGB ışıkları yanıyor ama monitöre görüntü gelmiyor. Başka bir monitör ile denedim ek olarak televizyona bağladım ama sonuç aynı. Farklı bir HDMI kablosu ile denedim hatta ekran kartının HDMI girişinde sorun olabilir diye DP kablosu aldım ve denedim ama sonuç yine aynı. Bu sefer ekran kartında sorun vardır sandım ve bu yüzden anakartın HDMI ve DP girişine taktım ama yine açılmadı. Sorunum için 3 ihtimal var.

1)anakart bozuk.
2)PSU bozuk.
3)BIOS bozuk.

Götürdüğüm bilgisayarcı ile bugün görüştüm "sorunun kaynağını bulamadım"dedi. Şu an bu sistem ile ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Defalarca konu açtım ama yardım etmeye çalışan arkadaşların dedikleri hiçbir işe yaramadı.

İki ram varsa birini söküp açar mısın bilgisayarı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…