Çözüldü Her Blue Switch'in kalitesi aynı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
22 Mayıs 2021
Mesajlar
11.718
Makaleler
12
Çözümler
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam, iki gün önce Vatan Bilgisayar'daydım, gezerken sanırsam bir klavye gördüm. Çok hoşuma gitti, galiba Rampage BYGAME K1'di, mavi switch'miş, ilk defa duydum bu switch işini. Sesi de aşırı hoşuma gitti, çok yazı yazanlar için mavi switch öneriliyormuş bildiğim kadarıyla. Çok yazı yazıyorum. Sorum şu, bu klavye ile herhangi bir mavi switch klavyenin tuşları aynı kalitede mi? Xingzuan Mavi Switch diyor ama pek emin olamadım.

İlk önce buraya sormak istedim, klavyenin linki aşağıda. Büyük ihtimalle buydu.


Stealth 03 tercih edersem ne gibi farkları olur? Bu switch'ler kendi aralarında marka marka ayrılıyor mu yoksa?

 
Çözüm
Birden fazla switch markası var. En kalitelileri Cherry marka olarak kabul ediliyor. Yazı yazma işine gelirsek bir süre sonra mavi switch baş ağrıtabilir, can sıkabilir. Rampage gibi markalarda ise dandik switchler kullanılıyor. Bir süre sonra basmama, çift basma gibi sorunlar yaşaman çok olası.
İlk birkaç ay mavi switchin sesi terapi gibi gelse de, sonradan sesi duymamak için tuşa yavaş basacak noktaya bile gelebiliyorsunuz.

Aşağıdaki konuda tüm switch türlerine değinmiştim, bir göz atabilirsiniz. Benim tavsiyem, kahverengi switch tercih edin.
 
Bir süre sonra göz atacağım o halde.

Aslına bakarsanız sırf yazı yazmak için Blue Switch klavye alabilirim, rahatsız olduğum zaman sessiz bir klavyeye geçebilirim. Sesini beğendim gibi, uzun kullanımda rahatsız eder mi bilemiyorum.

Daha detaylı bilgi almak için konu oluşturmuştum.

Hocam yazı için bulabilirsen antika olacak ama alps Switch denen bir anahtar türü var artık üretimde yok ama çok tatlı sesleri var.

Açalı bayağı bir olmuş konuyu ama her kullandığımda haz veren bir klavye: 31 yıl sonra merhaba monterey K108

Mavi MX anahtara daktilo diyen arkadaşlar şu videoyu izlemesini öneririm. O daktilo ve rahatsız etmeyen ses alps anahtarlarda vardı onlarda üretilmiyor artık.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Her Rampage ürünü kötü Switch kullanmıyor. Ghost ve Parvus modellerindeki Switchler güzel. Lakin diğerlerinin switchleri iyi değil. Sadece saydığım 2 model iyi. En iyi marka Cherry değil, Gateron veya Kailh'tir. Ki arada saymadığımız yurtdışında olan kat kat daha iyi switchler var.
 

Geri
Yukarı