Rehber Her bütçeye kulak içi silikonlu kulaklık önerisi


Alıntıladığım kulaklık titiz kullanmama rağmen 3 haftada kablosu koptu. Hor kullananlara hiç önermiyorum.
 
JBL T290 öneririm ben. Tiz ve bass seven birisinin aynı anda ikisinide hissetmesini sağlıyor. 1,5 yıldırlı kullanıyorum şu ana kadar silikonun yırtılması haricinde problem yaşamadım. (Günde 5-6 saat müzik dinlerim ve genellikle cebimde anahatardan yırtılıyordu silikonlar ama T290'da iyi gitti.)

Listede bazı kulaklarıklar bence o kadarda kaliteli değil. Ve tiz için neredeyse hiç kulaklık yok.
 
Bazı kişilerim kulakliçi kulaklık seçimlerinde kötü kulaklıkları seçtiğini gördüm o yüzden bu rehberi yaptım sorunuz varsa alabilirim.
Merhaba, ben tavsiye alacağım, gördüğüm ve anladığım kadarıyla, kulaklıkta seçici birisiniz. Daha çok metal olmak üzere, her tür muzik dinlerim. Bassın da olmasını isterim yani. Kafaüstü JBL 98BT kullanıyorum şu an, uzun kullanımda yorucu olduğu için silikonlu kablolu kulaklık arıyorum. Bütçe 180 civarı. Diğer önemli husus, ortalama kalitede mikrofonu olması. JBL yi aratmayacak, bir kulaklık öneriniz nedir? Sennheiser CX80s, AKG(kutulardan çıkan), Sony MDR250ap(110 tl beyazı var, orijinal mi bilmiyorum) arasında kaldım. Çok arada kaldım. Lütfen yardım ediniz. Çok uzun yazdım, ayrıca bunun için kusura bakmayın.
 
Biraz önce elimdeki 3 adet kulaklığı deneyip karşılaştırdım. Belki bir fikir olur diye yazıyorum.

JBL C100SI - HPM-70'e ve Cx 200'e göre tizleri çok fazla ve rahatsız edici ve tizler net değil. Pek beğenmedim. Bass ve dengeli ses seven birisiyim.

Sennheiser Cx 200 street ii - HPM-70'e göre tizleri fazla ve yüksek seste rahatsız edebiliyor. Ayrıntıları iyi veriyor ama. Uzun yıllar keyifle kullandım. 4 sene olmuştur toplam. Garantisi bitmeden bozulunca yenisini gönderdi Sennheiser sağolsun ve birdaha bozulmadı.

Sony Ericsson HPM-70 (2005 yılı üretimi) - Şu an piyasada yok galiba ama bu kulaklık diğer üçü içerisinde açık ara en iyisi. Kıyaslama yapmak için kullandım. Dengeli bir sesi var ve bassları da iyi seviyede. Tizleri yüksek seviyede patlamıyor, rahatsız etmiyor ve tizler kaybolmuyor da. Gayet tatmin edici. Bu ses kalitesinde başka bir kulaklık bulursam hemen alırım.
 
JBL C100SI kulaklığı 2 gün boyunca Burn-in yaptım ve tekrar test ettim. Burn-in yapmamıştım daha önce ve inanmıyordum buna, ama sesi daha güzel oldu. Basslar kıvamına geldi tizlerde biraz düzeldi. Fiyatını kesinlikle hak ediyor ama yine de Sony Ericsson HPM-70 daha önde bana göre.
 
JBL C100SI kulaklığı 2 gün boyunca Burn-in yaptım ve tekrar test ettim. Burn-in yapmamıştım daha önce ve inanmıyordum buna, ama sesi daha güzel oldu. Basslar kıvamına geldi tizlerde biraz düzeldi. Fiyatını kesinlikle hak ediyor ama yine de Sony Ericsson HPM-70 daha önde bana göre.
Burn-in için son ses veya orta seviyede bir süre açık mı bırakıyorsun
 
Hocam merhabalar
100 ₺ altında şu kulaklığı önermişsiniz, aynı modelin beyazını buldum şu linkten:
Alınır mı buradan sizce?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı