Her gün mastürbasyon yapmanın zararları nedir?

Bu arada pornografik şeyler izlerken yapmak yerine YouTube'da malum kıyafeti deneyen kadınları izleyerek günahınızı az da olsa azaltırsınız. Bu arada mastürbasyon yaparken zararsız krem vs. kullanın ki işi hızlı bitirip, meniyi penisi çok yormadan çıkarabilesiniz.
 
Doktorlar tarafından çekilmiş, youtube da bilgilendirici videolar var. Bunları izlemeni tavsiye ederim. Bunun dışında benim diyeceğim tek şey; her gün yapmamak için kendini tutmalısın. Küçük yaşlarda mastürbasyon yapmak zararlı değil ama yine de her gün yapma. Hafta da iki gün yap, yapacaksan.
 
Hocam bilmeyeceğiniz şeyler.

Ben mi başkasına atmayayım. İnsanlar benimle dostluk kurmadı, sıkıldığımda yapabileceğim bir aktivite yoktu kastım şu bir basketbol kulübüne gidiyordum o kadar. Bir bilgisayarım yoktu bir telefonum vardı bir de derslerime çalışıyorum şimdi ben mi suçlu oluyorum?

İnsanların seninle dostluk kurmaması çok önemli mi benim de hayatımda yalnız olduğum dönemler oldu. Kendinle olmaktan zevk almayı öğrenmelisin bu hayatta önce kendini düşüneceksin önce can sonra canan illa arkadaş bulacağım diyorsan Discord sunucuları falan var orada kendi yaş aralığında insanlar bulup bir şeyler yapabilirsin. Bunlar mastürbasyona bir bahane değil çok haz veriyor olabilir ancak bunu yaptıkça ileride erken boşalma sorunu ve cinsel sorunlar yaşayabilirsin ayrıca.
Vücudun buna çok kolay eriştiği için salacaksın hayat umurunda olmayacak. Mastürbasyonda aşırıya kaçtığında yorgunluk, saç dökülmesi, hafıza zayıflaması, bulanık görüş, kasık ve testislerde ağrı gibi sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor. Ve ayrıca mastürbasyonda hayal edilen fanteziler kişinin gerçek hayatındaki ilişkisinde aynı olmadığında kişinin mutsuz olmasına ve ilişkinin bozulmasına ayrıca aşağılık kompleksi, dalgınlık ve üzüntüde olabiliyor. Sürekli depresif oluyorsun. Bende biliyorum mastürbasyon mastürbasyon stres seviyeni düşürüyor ve gevşemeni sağlıyor. Ağrıları kesiyor. Özellikle baş ağrılarına iyi geliyor. Ama sağlığın için yararlı dostum acilen haftada maksimum 2-3 düşürmen gerek. Kısacası bugün yersen o hurmaları yarın tırmalar kardeşim yapma.
 

Geri
Yukarı