Her laptopa her ekran uyar mı?

PwPDaRk

Centipat
Daha fazla  
Laptop ekranım kırık ve değiştirmek istiyorum 15.6 inç Sahibinden'de bolca ilan var nelere dikkat etmeliyim? 15.6 inç olan her ekran olur mu?

Soketlerde farklılık olabilir dikkat etmekte yarar var.

600 lira malzemeye veriyor ise 1000 lirada işçiliğe alıyorlar bütçesi olmayanlar için üzücü oluyor.

600 liraya ekranı sahibinden de bulun sonra YouTube üzerinden bilgisayarınızın ekran değişim videosuna göre yapabilirsiniz o zaman. İyi akşamlar.

Her ekran olmaz eğer bilgin varsa ekranı söküp üstünde ki etikete göre hareket etmeni öneririm artı olarak pin sayısı ve vida yerlerine dikkat et onun dışında uyacağını düşüyorum.

600 liraya ekranı sahibinden de bulun sonra YouTube üzerinden bilgisayarınızın ekran değişim videosuna göre yapabilirsiniz o zaman. İyi akşamlar.

Evet öyle düşünüyorum orijinal ekran 1800 bir de işçiliği ekle 2.500'ü 3000'i bulur en iyisi yan sanayi alıp kendim takmam.

Ekran bağlantı soketi, ekran ile laptopun anakartı arasında veri iletimini sağlayan bir bağlantıdır. Ekranların farklı türleri vardır ve bunlar genellikle iki ana tipte sınıflandırılır:

1. lvds (Low voltage differential signaling): Bu, eski modellerde yaygın olarak bulunan bir ekran bağlantısıdır. Genellikle daha düşük çözünürlüklü ekranlar için kullanılır.

2. EDP (embedded DisplayPort): Bu, daha yeni laptop modellerinde yaygın olan bir bağlantı türüdür. Genellikle daha yüksek çözünürlüklü ekranlar ve daha iyi renk doğruluğu sağlar.

Ekranınızın ve laptop'unuzun uyumlu olabilmesi için bu bağlantı soketlerinin birbirine uygun olması gerekir. Ekran değişimi sırasında bu uyumluluğa dikkat etmek önemlidir. Eğer yanlış türde bir bağlantı seçerseniz, ekran düzgün çalışmayabilir veya hiç çalışmayabilir.

Ekran değişiminden önce, mevcut ekranınızın bağlantı tipini öğrenmek için laptopunuzun modeline ait teknik özelliklere veya servis kılavuzuna bakmanızı tavsiye ederim.

Bir de çözünürlüğü, Hertz'i, panel tipini(TN, IPS vb.) Ve sRGB değerini kontrol edin.

30 ve 40 pin soket, Slim ve kalın olanlar var çözünürlüğü çok yüksek/düşük olması da bir etken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…