Her öğretmen kutsal mı?

Etik denilen olgu bu sebeple var. Herhangi bir görevi icra ederken o mesleğin etik sınırlarına riayet etmeyen kişilerin, o mesleğe sahip olduğunu zannederek yaptıkları eylemlerin meslekle alakası yoktur.

Öğretmenlik, insan için en önemli görevlerden biridir ve uygulanırken en dikkat edilmesi gereken mesleklerdendir. Bir çöpçünün işini yanlış ya da savsaklayarak yapması durumunda ortaya çıkacak etki ile öğretmenin öğrencisinde yapacağı yanlışlar neticesinde oluşacak etkinin farkına bakılırsa, önem derecesi daha iyi algılanabilir.

Kutsal mıdır? Meslek bence kutsaldır, o etikete haiz kişilerin o kutsallıktan alacakları pay tamamen kendi icraatlerine bağlıdır.

Az önce, Ali rıza binboğa'nın seslendirdiği ilk öğretmen şarkısını dinliyordum. Bir yorumlara bakayım dediğim zaman, şöyle bir yorum gördüm: "6 yaşında Türkçe bilmiyorum diye kafamı kara tahtaya vuran öğretmen kutsal değildir. Bunun yerine Türkçeyi sevgiyle öğreten *** öğretmenim kutsaldır." sizce de doğru mu? Sonuçta bugün öğretmenlik, kutsallık sözcüğüyle yan-yana getirilen bir sözcük. Bence doğru. Sizce de doğru mu? Not: Eğer bir anınız varsa, düşüncenizi destekleme amacıyla yazabilirsiniz. Hem daha keyifli bir sohbet olur. İyi akşamlar.

Öğretmenler değil öğretmenlik kutsal bir meslektir :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı