Her öğretmen kutsal mı?

Öğretmenlik kadar kutsal bir mesleğin olduğunu düşünmüyorum. Geleceğe yön veriyorsun. Bir toplumdaki öğretmenlerin kalitesi o toplumun geleceği ile doğru orantılıdır. Sorunun cevabı her öğretmen kutsal değildir fakat bu meslek en kutsal meslektir.

Hayır, nein, no, 沒有, ոչ, لا, မဟုတ်ဘူး, Nee ve няма değil kardeşim 9 dilde söyledim. Nedenini çok iyi biliyorum. Daha ilkokulda 3 tane, ortaokulda 2 tane Allah'ın delisi geldi çünkü. Liseye yeni geçtim burada ne olur bilmiyorum.

Hayır, ortaokulda mükemmel olan matematiğim ilk sınavlarda o sülalesini sevdiğim hoca yüzünden 90'dan 20'ye düştü o düşüşten beridir toparlamaya çalışıyorum, tek benim düşmedi tüm sınıfın düşmüştü çünkü hoca ya oturuyor ya da gelmiyordu, hocayı artık gördüğüm yerde ağız burun dalasım geliyor ama kendimi zar zor tutuyorum, ya liseye geçtim hala daha toparlamaya çalışıyorum.

Evet aynısını yaşadım. Benim matematiğim 99, 40'Ti. Sınav basit olduğundan değil, hocamız iyiydi bende iyi bir öğrenciydim (bana göre). Sonraki sene bir hoca geldi. Dersi anlatmıyor. Üstüne üstlük A, B, C diye kitapçık yapıp. Her kitapçıktaki soru düzeyini farklı tutuyordu.(sorunca eşit diyordu. Bizde tahtada çözelim dedik. Diğer kitapçıklardaki en zor soruları 30 sn yede aklımdan çözüyordum. Ama benim kitapçıktaki soruları çözen bir Allah'ı kulu çıkamıyordu ne hikmetse...). Her değil, hatta çoğu öğretmen kutsal değildir. Çoğu öğretmen sadece maaşı için o işin altına girer. Pek azı maaşı 2.plana atıp öğretmenlik vazifesini gerçekleştirmek için o işin altına girer.

Ortaokulda yakın arkadaşıma küçük bir şaka yaptığım için çıplak el ile tüm sınıfın çöpünü(Sadece kağıt ve şişe falan değil ıslak ve kimsenin dokunmak istemeyeceği türden çöpler) herkesin önünde toplatan "öğretmenim" kutsal değildir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı