Her şeye şükreden kesim

Bizim halkımızda reformlar hep tepeden inmedir yani devlet büyükleri tarafından gerçekleştirilmiştir, halk tarafından değil. Bu Osmanlıda da böyleydi, şimdi de böyle. Halkımızın vasatı yani Arapça karşılığıyla ortalamayı ister. Pek etken bir toplum değiliz, edilgen toplumuz. O yüzden de gelen başka yöne sürüyor, giden başka.
 
Arkadaşlar tabiki herşeye şükretmek gerekir ama benim kastım biz iyi niyetimizle allaha şükrederken bazı kişiler bizim iyi niyetimizi kullanıyor
Arkadaşlar bir de geçen bir olay ile karşılaştım sizlere anlatmak istiyorum bir adam var abdestli namazlı kuran okuyor yani dindar birisi ama adamın banka mevduatında parası varmış sordum neden faize yatırıyorsun dedim
Onun cevabı ise beni çok etkiledi adama faiz haram dedim enflasyondan korunuyorum dedi ve para zaten haram bir şey dedi neden dedim çünkü dedi ki devlet paranı maaşını bankadan veriyor bir de devlet bankerinden içkicisine herkesten aldığı vergiyi banka aracılığı ile bize veriyor paramız zaten haram dedi.
 
Son düzenleme:
Biraz dertlendim ve bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim ve piskolojim bozulmaya başladı. Ailemin aylık geliri 5000 TL ve yine her şeye şükreden taraftalar. Her gün hatta her saat zam gelmesine rağmen hala haline şükret diyorlar. Arabasının deposu 1500 lira olan babam bile yatırım ile yeni gelir oluşturup daha rahat yaşamak yerine emekli ve hiçbir şey yapmıyor. Tamam ben de Müslüman'ım elhamdülillah namazı kılıyorum orucu tutuyorum kuran okuyorum ama şükrediyorum ama gelen zama bile şükredersek ne olacak halimiz.
Şükretmekten başka yapabilecekleri bir şey var mı? Zengin insanlar mutsuz muhabbeti gibi biraz bu, zenginler gayet de mutlu yani. Diğer türlü fakir insanları nasıl oyalayacaksın? Ahlak da biraz böyle değil mi? Zengin yapar çapkınlık olur, fakir yapar gerisini sen söyle... Ahlak, din vs. kitleleri kontrol etmek için mükemmel değil mi?
Aylık 5000 TL neyinize yetecek be kardeşim? Açıkçası TR şartlarında adamakıllı yaşamak için gereken gelir minimum 8 9 bin liradır benim düşünceme göre.
Şaka sanırım bu, iki kişi yirmi bin zar zor yetiyor. Çocuğu olanı düşünmek istemiyorum.
 
Son düzenleme:
bence başımıza her gelene şükrettiğimiz için böyle oluyor. Neden? çünkü herkes kafasına göre zam yapıyor devlet dur diyemiyor millette şükrediyor ses etmiyor. Zaten şükreden kesim eski kafayı geride bıraksaydı (yağ kuyruğu, tüp kuyruğu vs.) ses etselerdi sandık bu haziran önümüze konurdu. Şimdi biri çıkar daha iyisi mi var der :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı