Her şeye şükreden kesim

Bu kesimin şükrediyorum dedikleri şey gerçek şükür mu acaba? Ya da malum kişiye olan şükür mu? Tamam şükür edersin her zaman iyisini dilersin ama şu an da yaptıkları şükür değil. Beterin beterini diliyorlar. Ne diyelim bu kafayla giderlerse öğrenirler şükretmek nedir? (bu arada lafım sizin ailenize değil böyle olan kişilere)
 
Bende de buna benzer kesim var benim ailem akrabalarım hepsi şukret diyorlar ancak yıllardır şukrettikleri halde hepsi fakirler ancak baba tarafi çok kurnaz hepsi zengin tabii onlarda şukretmek gibi bir kavram yok.

Bende artık bu kesimden usandım zaten fazla inançlı değilim olmak istememde çünkü bana şukret diyenlerin hepsi kendisi tam Müslüman sanıyor ama değiller çünkü bazi yerlerde çok yanlışlık yapıyorlar özellikle bizim (anne tarafı) fakir tarafta olan akrabalar hepsine sorsan Müslüman'ım derler ancak milletin arkasından dedikodu yapmayı da çok severler bunun gibi birçok husus var baba tarafi o kadar dindar değil ancak babamın tarafinda bir tane fakir insan yok hepsi şu an benim ailemden daha iyi durumları var.

Ben sadece bazi şeyleri burada ustu kapalı anlatmaya çalıştım beni yanlış anlamayın lutfen.
 
Şükretmek yıllardır politika ile birlikte çok yanlış şekilde empoze edildi bu ülkede. Şükretmeyi hakkını çalana ses çıkarmamak olarak yedirdiler insanlara. Hepimiz şükredelim ama diğer arkadaşların da dediği gibi hakkımızı yiyene ses çıkaralım, halimize şükretsek bile daha iyisi için kendimizi ve yaşadığımız çevreyi geliştirmeye çalışalım. Ayrıca şükretmeyi sadece din ile bağdaştırmamak gerekir diye düşünüyorum. İnançlı veya inançsız her kimse hakkını yiyene ses çıkarmıyorsa veya hakkından fazlasını istiyorsa durum vahim demektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı