Her şeyi abartı şekilde kafaya takmak

Bende aynı şeyi yaşıyorum. Hatta ben bana kötü davranılsa bile enayi gibi gidip onlara iyi davrandım arkadaşımmış gibi. Sonuç ise saçma sapan takıntılarım. Örneğin PC'yi daha iyi optimize etmek için @OgnitorenKs hocamızın ISO'sunu indirmek istiyorum. Fakat sanki PC'ye kötü bir şey yaparmışım gibi hissediyorum.
Sen yine iyimişsin. Bende direk Sosyal Anksiete var. Dışarı çıkmaya korkuyorum bana bakıp dalga geçerler diye. Maske almayı düşünüyorum (Koronada takılan maske değil). Şu Pazartesi gelsin bir maske alacağım.

Kafayı da sıyırdık desenize, bi bu kalmıştı ***

Dışarıdaki davranışlarımdan da çekiniyorum hocam, herkes beni izliyormuş gibi geliyor arada ama sizin kadar değil.
İkinize de çok büyük geçmiş olsun hocam. @342524 hocam hiç psikiyatriste gitmeyi denediniz mi?
 
@PaaBaba benim alanım psikiyatri değil 😔
Kendi hayatımdan tecrübe verecek olsam şöyle derdim;
Kesinlikle senin için bir zaman çok dert olan şeyler olmuştur.
Belki çoğunu hatırlarsın ama unuttuğun çok şey de vardır. Belki hiçbir zaman aklına gelmeyecek.
Bunları düşününce zamanında bunu mu taktım diyor insan.

Ortaokul boyunca dışlandım

Ben de.


Ben de.

Lisede en yakın bildiğim arkadaşlarımdan kazık yedikten sonra daha çok azdı bu meret, kafaya takmak.

Sana kendi tecrübelerim ile vereceğim en büyük tavsiye. Bir insanı yola çıkmadan tanıyamazsın. Ben de bu hatayı çok yaptım. Üniversitenin ilk haftaları ya dedim bu kişileri daha 1 aydır tanıyorum ana aramızdaki mesafe çok farklı. Sonunda ne oldu insanlar gerçek yüzünü belirli bir zaman sonra gösterdi.
Peki o insanlar için takmaya gerek var mı? Çünkü onlar seni bir kere düşünmüyor...

Hiçbir yararı olmadı.

Beni en çok düzelten kız arkadaşım olmuştu hala da öyle. Kalkıp kız arkadaş yap demiyorum ama seni gerçekten seven kişiler ile beraber ol vakit geçir.
 
@Megaton Anladım hocam, değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Sonradan aklıma bile gelmeyecek şeyleri kafaya takmamaya çalışıyorum, arkadaşlarımın beni gerçekten sevdiğinden eminim ama nedense öyle garip bir şey geliyor anlamadım gitti.
Teşekkür ederim tekrardan, cansınız.
 
Hocam, uzatmaya gerek yok, deneyimden konuşuyorum diyelim.
Dediğinize göre sizde halihazırda bir sosyal anksiyete durumu var. Kalabalık bir ortamda yer yarılsa içine girsem de kimse beni görmeyip hakkımda bir şey düşünmesin hissi.

Konuyu asıl açma sebebiniz "arkadaş kazıklarından" öte evde gündelik hayatınızı sürdürmenize de engel oluyorsa Obsesif Kompulsif Bozukluğunuzun olma olasılığı yüksek. Gündelik hayattan kastım evden dışarı çıkarken kapıyı kilitlemenize rağmen istemsizce 5-10 kere yoldan geri dönüp kilitledim mi diye kontrol etmek, en sonunda dahi ikna olmayıp rahatsız olmak. Veya fişini çektiğinizi bildiğiniz ütüyü oturduğunuz yerden kalkıp kalkıp kontrol etmek. OKB budur.

Hayatınıza bu kadar bir etkisi yoksa büyük ihtimalle yalnızlıktan veya güvensizlikten kaynaklanan "Overthinking" durumunu yaşıyorsunuz demektir. Yine gerçekliğe kendinizi inandıramama durumu, ama o kadar ciddi değil, arkadaş ve gönül ilişkilerinde oluyor genellikle.
Sağlıklı bir ilişkiye girdiğinizde veya güvendiğiniz bir arkadaş edindiğinizde, samimi karşılıklı ilgi gördüğünüzde aslında, yavaşça uçup gidiyor. Bende öyle oldu en azından.
Bahsettiğim kişi bu durumumun farkındaydı, o yüzden her seferinde özel ilgi gösterdi bana. Ne kadar istemesem de yaptığı her şeyi en ufak detayına kadar, aklımda hiçbir soru işareti kalmayana kadar açıklardı. Öyle öyle geceleri rahatsızlıktan uyutmayan durumum birkaç ay içinde geçti, unuttum gitti.
 
Merhaba,
Uzun bir süre geçti ve gelişmeler oldu.
Önce beyin dalgalarımda bozukluk oldugu söylenerek ilaçlar verildi, yan etkisi cok yüksek olduğu için ve halüsinasyon görmeye başladığım için başka bir doktora gidip bıraktık. Psikiyatri, Nöroloji ve Psikolog tarafındaan görüldüm. Kaygı bozukluğu teşhisi koyuldu ve daha hafif ilaçlara başladım.
Psikoterapi almamı ve Psikologla görüşmemi sağladılar. Eskisi kadar olmasa da hala devam ediyor bu illet.
Bu konu açıldığından beridir başımdan çok olay geçti ve fiziksel olarak da bana kötü olarak yansıdı maalesef.
Ayrıca bana burada destek olan @Megaton @Dr Hannibal Lecter @342524 @caseyyy ve göremediğim hocalarıma da sonsuz teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı