Her virüs zararlı mı?

Evet yaptım 4 adet virüs buldu

O yüzden ben yıllardır antivirüs vb gibi yazılımlar kullanmıyorum, bunlar datalarının el verdiğince size doğru/yanlış bilgiler verirler. Tabi kullanıcı hiç risk almak istemiyorsa kullansın, önceden Kaspersky ile tarama yaptığınızda League Of Legends içindeki dosyaları siliyordu virüs olarak algılıyordu (tabi bu yıllar yıllar önceydi şuan öylemi bilemiyorum).

Peki şunu sormak istiyorum şu ana dek sadece PES 17 ve FIFA 21'i korsan olarak indirdim programların kurulumu sırasında antimalware service execaltuble yani Windows Defender bir anda %60 70 CPU kullanmaya başladı ve işlemcim bir anda %100 kullanılmaya başlandı bu bir zarar mıdır yoksa normal bir şey mi?

antimalware service execaltuble
"antimalware service execaltuble" Ben bunu kökten kapattım, boşuna işlemci kullanıyor , indirdiğiniz şey ile alakalı değil ara sıra sapıtıp hatta %100 cpu kullanımına kadar çıkabiliyor. Windows 10'un en gereksiz yazılımıdır kendisi ben 2 sene önce kapatmıştım, zar zor kapattım çünkü kapatmanada izin vermiyor esir alıyor sistemi . Google'da ufak bir araştırma yaparak 4-5 yöntem bulabilirsiniz hepsini tek tek deneyin kapatmak istiyorsanız eğer kapatın.

Evet çok fazla işlemci ve RAM kullanıyor özellikle bazen 2 GB RAM kullanıyor kapatmamam gerektiğini söylediler sorun olmazsa kapatayım?

Evet çok fazla işlemci ve RAM kullanıyor özellikle bazen 2 GB RAM kullanıyor kapatmamam gerektiğini söylediler sorun olmazsa kapatayım?

Dediğim gibi kapatmak istiyorsanız kapatın, kapattığınızda windows virüs işinde paydos edicek.

Her virüs zararlıdır tabii ki, yoksa neden virüs densin Millete yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz diyen arkadaşın bir şeyden haberi yok. Bir uygulamanın virüs olup olmadığı Virustotal'e bakarak apaçık anlaşılmaz. Ekran görüntüsünü attığın tespitler de generic suspect demekte ki taranan dosya tipinden kaynaklanan basit bir false positive olduğu açık.

Bilgisayarda bir AV bulundurulması gerekliliğini tartışmayacağım bile.

VirusTotal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…