Her virüs zararlı mı?

meftun_1

Hectopat
Selamlar, çeşitli yazılım veya programları indirirken sürekli virüs Total'de tarıyorum. Çoğunlukla 3. parti yazılımlar oluyor ve içerisinde !Ws.Cg.Trojan gibi şeyler oluyor truva atı yazılımlarını zararlı yazılımlar olarak biliyoruz ancak merak ettim. Çünkü resmi sitelerin bile kendi program ve yazılımlarında da bu tür şeyler çıkıyor.

Selamlar, çeşitli yazılım veya programları indirirken sürekli virüs Total'de tarıyorum. Çoğunlukla 3. parti yazılımlar oluyor ve içerisinde! Ws. Cg. Trojan gibi şeyler oluyor truva atı yazılımlarını zararlı yazılımlar olarak biliyoruz ancak merak ettim. Çünkü resmi sitelerin bile kendi program ve yazılımlarında da bu tür şeyler çıkıyor.

Evet hocam o virüs bazı hackerlar sizi kamerada izler. Onun için AV yani antivirüs olan Kaspersky indir yeter. Ve trojan truva atı virüsüdür. Antivirüs yükleyin. Tarama yaptırıp kamera casusluğunu engelleyin.

Çoğunlukla korsan yazılım araçlarında da virüs olarak algılanıyor. Zarar verme olasılığı olduğundan dolayıdır diye düşünüyorum. Zarar veren çıktıysa bizi de bilgilendirirseniz diğer insanları bilgilendirme konusunda çok menmun olurum.

Şu ana dek sadece PES 17 ve FIFA 21'i korsan olarak indirdim programların kurulumu sırasında antimalware service execaltuble yani Windows Defender bir anda %60 70 CPU kullanmaya başladı ve işlemcim bir anda %100 kullanılmaya başlandı bu bir zarar mıdır yoksa normal bir şey mi?

Selamlar, çeşitli yazılım veya programları indirirken sürekli virüs Total'de tarıyorum. Çoğunlukla 3. parti yazılımlar oluyor ve içerisinde! Ws. Cg. Trojan gibi şeyler oluyor truva atı yazılımlarını zararlı yazılımlar olarak biliyoruz ancak merak ettim. Çünkü resmi sitelerin bile kendi program ve yazılımlarında da bu tür şeyler çıkıyor.

Arkadaşlar yanlış bilgilendirmişler, her virüs zararlı değildir, hatta bazen antivirüs programları veya VirusTotal yanlış pozitif verebilir, bir uygulamada hiçbir virüs olmamasına rağmen paketleme vb. gibi nedenlerden hiç olmayan bir virüsü gösterebilir, imzasız yazılımlarda tanınmayan yazılımlarda daha çok görünür bu.

Denemesini yapın:

Bir .txt oluşturun sağ tıklayın arşive ekle deyin (WinRAR) sfx arşivi oluştur deyin, daha sonra VirusTotal taratın ve virüslere bakın :D.

Not: Dosya gerçekten zararlı mı değil mi bunu antivirüs programları anlayamaz, biraz araştırma yaparak bir dosyanın zararlı olup olmadığını nasıl anlayabileceğinize dair makaleler bulabilirsiniz. Yalnız bunlar yabancı makaleler.

Windows Defender kullandığınız için Windows kendi Antimalware yazılımını kullanıyor ve bu da hayli işlemci kullanımı ve yavaşlama ile sonuçlanıyor. Bu her uygulamada olabiliyor. Dert etmeye gerek yok. Ne indirdiğinizi bilmeniz yeterli.

Arkadaşlar yanlış bilgilendirmişler, her virüs zararlı değildir, hatta bazen antivirüs programları veya VirusTotal yanlış pozitif verebilir, bir uygulamada hiçbir virüs olmamasına rağmen paketleme vb. gibi nedenlerden hiç olmayan bir virüsü gösterebilir, imzasız yazılımlarda tanınmayan yazılımlarda daha çok görünür bu.

Denemesini yapın:

Bir .txt oluşturun sağ tıklayın arşive ekle deyin (WinRAR) sfx arşivi oluştur deyin, daha sonra VirusTotal taratın ve virüslere bakın :D.

Peki hemen deniyorum :D.

Denemesini yapın:

Not: Dosya gerçekten zararlımı değil mi bunu antivirüs programları anlayamaz, biraz araştırma yaparak bir dosyanın zararlı olup olmadığını nasıl anlayabileceğinize dair makaleler bulabilirsiniz yalnız bunlar yabancı makaleler.

Evet haklıymışsınız, kırmızı gözüküyor. Ancak bu ve ismi de şu: Trojan.Malware.300983.susgen.

peki hemen deniyorum :D

sdf.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı