XT olarak sadece PowerColor reaper modeli kasama sığıyor ve kasayı satıp tek tek parçaları tak çıkar o kadar uğraşmak istemiyorum. Anlamadığım konular o yüzden Reaper'a indirim mi beklemeliyim yoksa orta-orta iyi arası bir XT olmayan model mi almalıyım? Şu an en ucuz 34.300'e var o da 3 taksit açıkçası başka birçok XT modeli Amazon'da veya Hepsiburada'da 10 taksitle satılıyorken oradan alasım da gelmiyor ama ülkede fiyat belli olmuyor. Bir ay önce 31.000 diye indirim konusu açılmış tekrar düşer mi reaper sizce yoksa artması daha mı muhtemel?
Fan sayısı önemli değil pek benim için fiyat performansta en iyisi ne olabilecekse ona gitmek isterim kasaya maksimum 31 cm uzunluğunda kartlar sığabilir o yüzden XT'lerde sadece Gigabyte Gaming OC ile Reaper modellerine bakıyordum ama Gaming OC 3x8 PCIe istiyormuş benim PSU'da 2x8 var yoksa onu alacaktım taksit ve fiyatla çok da uyguna geliyor ama PSU masrafı da çıkacak bu sefer. Reaper sanki bu fiyatları hak etmez gibi, yani kaç lirada Reaper alınabilir bir seçenek olarak görülür ve indirim beklemek mantıklı mı kararını veremiyorum.
Hocam kasa zaten küçük Ryzen 5 7600 yüke bindiğinde ortalama bir kule tipi soğutucu olmasına rağmen 78 85 arasına çıkıyor bir de fan söküp daha büyük bir 9070XT takınca çok ısınmaz mı? Ki söksem de kaç cm kazanırım bilmiyorum o yüzden hangi modellere bakacağımı da bilmiyorum açıkçası ama 2x8 PCIe olması şartıyla.
Bu kasanın önündeki fanlardan birini çıkarma fikri hiç aklıma gelmemişti ve şimdi Sapphire Pulse modelini çok cazip kıldı benim için. Kasanın sitesinde özelliklerde fansız 335mm ekran kartı uzunluğu diyor yani o fanı çıkardığımda içine sığar ama baştan içine girer mi çerçeveden dolayı bilmiyorum. Sapphire Pulse 9070xt şu an Hepsiburada'da 32.500 ve 10 taksit sizce en mantıklı seçenek bu mu? Ayrıca önden çıkardığım kasa fanını yukardaki mesh boşluğa takabilir miyim bir işe yarar mı eğer takarsam da intake mi outtake mi takmalıyım?
hocam kasadaki fanlardan biri olmasa da olur. Zaten tek fan çıkarınca derece farkı da olmaz. Yapılan testler var komple fansız kasayla full+full fanlı kasa arasında 3-4 derece fark olur olmaz. Siz tek fan çıkarınca bir fark hissetmezsiniz. Çıkardığınız fanı estetik durmayacağı için üst tarafa takmanızı tavsiye etmem. Eğer takacaksanız da sıcaklık yukarı doğru hareket ettiği için egzoz olarak takmalısınız
hocam kasadaki fanlardan biri olmasa da olur. Zaten tek fan çıkarınca derece farkı da olmaz. Yapılan testler var komple fansız kasayla full+full fanlı kasa arasında 3-4 derece fark olur olmaz. Siz tek fan çıkarınca bir fark hissetmezsiniz. Çıkardığınız fanı estetik durmayacağı için üst tarafa takmanızı tavsiye etmem. Eğer takacaksanız da sıcaklık yukarı doğru hareket ettiği için egzoz olarak takmalısınız
Öneri için sağolun hocam dediğiniz gibi yapıp Sapphire Pulse modelini aldım bakalım sıcaklıklar can sıkarsa fanı üste takarım belki 1-2 derece etki eder teşekkürler.