Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İlginç bir soru olacak ama, bir kart nasıl bozulur? Kredi-Banka kartı Akbil farketmez, herhangi bir dijital kart nasıl bozulabilir? Yere düştü, büküldü, ıslandı ancak hala çalışan kartım var.
Genelde çip karta gömülü olduğu için SIM kartlar gibi kolay kolay bozulacağını sanmıyorum. Kart içindeki çip parçalanmadığı sürece çalışmaya devam eder diye düşünüyorum.
Karttan karta değişen bir durum. İçindeki manyetik çip suya temas ederse bozulma ihtimali yüksek. Manyetik çipi olmayan kartlar suya temas ettiklerinde kolay kolay bozulmaz diye düşünüyorum. Çipli kart olsa bile bozulması için suyun çipe temas etmesi gerekir. Bükülme durumunda da içindeki çipe zarar gelmediği sürece sorun yaşanacağını zannetmiyorum. Olay çipte bitiyor diyebiliriz. Çiplerin karttaki tabaka dışında fazladan koruması oluyor ama hepsinde kullanıldığını sanmıyorum. Bu tabaka yüksek sıcaklığa karşı da koruma sağlıyor.
Neden bilmiyorum ama aklıma kombine biletini yakan taraftarlar geldi. En iyisi uyuyayım. İyi geceler.
Akbil dediginiz sey RFID ile calisiyor su etkilemez. Normal banka kartlarinin da suya dustugunde bozulacagini zannetmiyorum yuzey korozyona ugramadigi surece.