Herkes iyiyse bu kötüler nerede?

Yedinci Mühür

Decapat
Katılım
7 Ocak 2020
Mesajlar
423
Çözümler
1
Gerçek hayatta yahut sosyal medyada herkes insanların kötü olduğundan, vefasızlıklardan, acımasızlıklardan, adi olduklarından falan bahsediyor. Herkes adeta bir iyilik meleği... Peki bu kötü insanlar nerede?
 
Sanal alem, insanların, toplum tarafından bastırılmış duygularını kustuğu yerdir.

Örnek olarak: küçük kız çocukları beni tahrik ediyor, Yada oğlanlar. Ben bunu dışarıda söylesem, dışarıda eyleme geçirsem kolumu bir yere dikerler. Ama sanal alemde öyle bir şey yok. Büyük suç olmadığı sürece de mahkemeye versen bile senelerce bekleyeceksin de karar çıkacak.

Sosyal medya, internette yazılanlara inanmamaya bak. Bilgiyi öğren, ama insanların kişisel düşüncelerine önem verme. Her denilene de inanma.
 
Duygular bunun için var, aslında kimse kötü değildir. Sadece hayatın acısını hissettikleri için ve kendileri ile uyuşmadığı için böyledirler. Ek olarak kötülük herkes için aynı değildir. Kimisi için hırsızlık bir kötülük iken, kimisi için banka soygunu kötülüktür. Asıl olay siz kötülük olduğunu biliyor ve bunu kötülük olarak varsayıyor musunuz? Olmalıdır. Ne ekersen onu biçersin derler, çocukluğumuzda yaşadığımız bir anı bile bizi o konuda kötü olarak gösterebilir ancak içimizde her zaman iyiyizdir. Ya bu kötülüğe sürükleniriz yada kötülük bizim karşımıza çıkar. Herkes hayatını kendi kafa yapısına göre düzenler, birisi futbol severken diğeri ise voleybol sever. Yani kötüler yoktur, kötü bir hayat veya acılar vardır. Herkes iyi ve kötüdür, çekirdeğin altındaki sırrı çıkarana kadar. Mesela sizi anlayan birisi kötü veya utanç verici bir duruma saygı duyup gülmez iken, tanımadığınız birisi alay bile edebilir ve bu durum o kişiye kötülük beslemenize yol açabilir.
 

Geri
Yukarı