Herkes neden tıp okumak istiyor?

Çünkü sırf insanları mezun etmek için üniversite açılıyor. Gereksiz fazla üniversite açılınca da kontenjan artıyor, kontenjan artınca da işin niteliği düşüyor. Bu sebepten insanlar bölüm tercihi yaparken araştırdıkları ilk kriter o bölümün iş garantisinin olup olmadığı. Tıpa gelince personel açığı olduğu için garanti iş imkanı sunuyor, haliyle sayılsalda derece yapan çoğu kişinin ilk tercihi oluyor. İnsanlar sevdiği işi yapamıyor, olmak istediği olamıyor. İşte bu yüzden Türkiye'nin gençleri mutsuz ve umutsuz oluyor. Mühendis olacak adam doktor, ticari zekası olan adam avukat oluyor. Bu ülkeyi terk etmek isteyen ne kadar genç olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Zaten yapılan araştırmalara göre Türkiye git gide genç nüfusunu yitiriyor.
 
Aslında herkes tıp okumak istemiyor sadece tıp okuyan bazı kesim herkesin tıp okumak isteyip de okuyamadığını düşünüyor. Okuyanlara da büyük saygım var.
 
Neden insanların büyük çoğunluğu tıp okuyup doktor olmak istiyor? Maaşlardan dolayı mı acaba diye düşünüyorum ama doktorluktan daha fazla para kazandıran meslekler var. Acaba bazılarına prestijli geldiği için olabilir mi? Mesela aileleri oğlum veya kızım okusun doktor olsun ve maaşları fazla dedikleri için mi?
Çünkü ülke şartları gençleri buna zorluyor. Ben mesela tıp okumak istemeyen birisiyim fakat şu an daha rahat bir gelecek yaşamak istediğim için, garanti bir meslek olduğu için tıp okuyorum. Ha pişman mısın diye sor, evet pişmanım tıp yazdığım için ama bu saatten sonra da yapabileceğim bir şey yok.
 
Bu meslek para için yapılmaz ayriyeten subaylık için de geçerli bu

Birisinde insan hayatını kurtarıyorsun onlara
Yardımcı oluyorsun
Birisinde Vatan'ı savunuyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı