Herkes sınıfta kalabilir

Matematik için net bir açıklama yok diye biliyorum matematik şartı öyle olursa öğrencilerin %97'si sınıfta kalır.

Türkçeyi duydum da matematiği ilk kez burada gördüm. Hangi haber sitesi bu, link var mı? Bana sahte gibi geldi attığınız fotoğraf hiç resmî bir yazı gibi durmuyor. Sohbet havasında yazmışlar sanki

İlköğretimi zorunlu olmasına rağmen zorlaştırıyorlar, yükseköğretimi bağlayan bir şey yok yani sen o çocuğun dersini zorla sınıf tekrarına kalmaması için zorla ve çalıştır çalıştır ve de sonra de ki ilköğretimden sorumlu olduğun sınava girme ve üniversite okuma. Yani bunu zorlaştırmalarının sanayiye neredeyse bir katkısı yok.

Olmaz mı, sanayi de görebiliyor musun 20-30 yaşlarında genç insanları, göremezsin. Görsen bile işçilik yerine patronculuk yapıyordur. Mühendistir makineleri kontrol ediyordur. 18-20 yaşlarındaki üniversite potansiyeli olmayan kişiler üniversite okuyup, mülakatları geçemeyip işsiz kalacağına, gitsin sanayide kendi parasını kazanmaya başlasın. Hem patron kazanıp daha çok vergi versin, hem de kişi ustalaşıp para biriktirdiğinde yeni bir dükkan açsın istihdam sağlasın.

Yıllar boyu bu düzen böyleydi. Okuyamayan kişiler giderdi çalışırdı, bu ülkedeki üretimi ve sanayiyi devam ettirirlerdi. Şimdi önüne geleni okutursan iş için bin bir dereden torpil getirten, torpili olmayınca da atanamayan nesiller yetişir.

Sanayi de çalışsınlar deyince bana geri kafalı diyen kişi de bilsin ki. Bu ülke sanayi işçileri olmasa çoktan dibi görmüştü. Şehirde yaşayan memur işine daha güvenli gitsin diye arabaya biner. Bindiği arabanın parçasını sanayii de işçi üretir. Şehirde yaşayan memur yerden ısıtmalı, üstten ısıtmalı, yandan ısıtmalı, oradan buradan ısıtmalı evlerde oturur. O ısıtma sistemlerinde ki boruyu sanayii de çalışan işçi üretir. Bir ülke de üretim çok önemlidir. Sizler bu insanları geri kafalı o kafalı bu kafalı diye görmeye devam ederseniz, o adam da gider çalışacağına üniversite okur işsiz kalır. Herkes gitsin sanayi de çalışsın demiyorum ama sanayi de çalışacak adam da gidip üniversite okumasın.

Son düzenleme:
Olmaz mı, sanayi de görebiliyor musun 20-30 yaşlarında genç insanları,

Görüyorum. Hatta 20 yaşından küçüklerde var.

Görsen bile işçilik yerine patronculuk yapıyordur.

Sanayide çalışan arkadaşlarımda var yani o yüzden sana burada bir şey derdimde forum el vermiyor klavyeden yazması iyi.

18-20 yaşlarındaki üniversite potansiyeli olmayan kişiler üniversite okuyup, mülakatları geçemeyip işsiz kalacağına, gitsin sanayide kendi parasını kazanmaya başlasın.

Tamamda üniversite okumak çok iyi bir şeymiş gibi anlatıldığı için ve özellikle 2 yıllıkların puanı düşük olduğundan kolaylıkla yaş fark etmeden kazanabiliyor bunun önüne zorunlu olan ilköğretimi zorlaştırarak geçilmez. Yani şu an üniversite potansiyeli olan öğrenciyi seçen bir sınav sistemimiz yok.

Hem patron kazanıp daha çok vergi versin, hem de kişi ustalaşıp para biriktirdiğinde yeni bir dükkan açsın istihdam sağlasın.

Maalesef böyle olmuyor. Çoğu sanayi ortamında göremiyor geleceğini.

Eskiden okuryazarlıkta düşüktü şimdi bu oran fazla olsun diye devlet sıkı yönetim yapar gibi takip ediyor geçmişe bakarak geleceğe yön vermek kadar saçma bir şey yok bence yani yıllar boyu çok şey değişti. Eskiden imkansızlıktan okuyamamış o kadar insan tanıdım ki bunlarda maalesef iş imkanı olmayan bir bölümü bile ailesinin isteğinden dolayı okuyor. Sadece yeni nesil değil eski nesil bir okumaya çalışıyor yani sizin nesilinizde de olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…